Mart al Pla de Cúber

Estudi i conservació de la fauna vertebrada (no aus) a les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
joem
Member
Entrades: 523
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 5:04 pm
Ubicació: Palma (La Vileta)

Mart al Pla de Cúber

Entrada Autor: joem »

Avui al pla de Cúber i començament del torrent d'Almedrà, apart de coses interessants com un falcó torter (Accipiter nisus) i un ull de bou de passa (Phylloscopus collybita) tots dos molt tardans per lo avançat que està l'estiu, hem tingut ben a prop aquest preciós mascle de Mart (Martes martes) que s'ha passejat a plena llum devant nostre.

Imatge

Imatge
Josep Manchado
jmanchado@gmail.com
Avatar de l’usuari
Cristina
Member
Entrades: 150
Membre des de: dt. gen. 08, 2008 1:41 pm
Ubicació: Port de Sóller
Contacta:

Entrada Autor: Cristina »

Bon dia,
recuper aquest missatge sobre marts, però no al pla de Cúber, sinó al port de Sóller.
Fa com a 4 estius que al jardí de casa ens visiten una família de marts per menjar prunes, figues, raim i el que troben. Enguany ha depredat també un niu de tórtera turca amb dos polls d'una setmana que estava a la prunera del jardí.
Normalment tot l'any trobam excrements per la zona, i és més o manco a partir de maig quan ja en podem voure un normalment a la matinada o vespre però a vegades també de ple dia.Suposam que és la femella perquè devers aquestes dates de juny és quan sol aparèixer amb un o dos cadells.
És tot un espectacle vore-les botar i córrer i veure l'habilitat que tenen per enfilar-se. S'han arribat a fer molt confiades, de fet les miram des de la terrassa i elles ens veuen perfectament sense inmutar-se, fins i tot l'any passat una va venir a ensumar-me un dit del peu.
Quan ja arriba el setembre les visites es fan menys freqüents i només el que pareixen ser les cries totes soles, la que sembla la mare es torna molt més discreta. Després hem presenciat bregues amb un altre mart a part dels de la família (un any 4 marts a la vegada en el jardí!), el mascle?un altre jove en dispersió?
Fins que passades unes setmanes ja només tornam a trobar els excrements com a senyal de la seva presència.
Fins aviat!
CRistina.
Cristina l’ha editat per darrera vegada el dia: dt. juny 20, 2017 10:42 am, en total s’ha editat 1 vegada.
Respon