Concurs Portada AOB 2018

Estudi i conservació dels aucells a les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
Rafel Mas
Member
Entrades: 643
Membre des de: dt. gen. 08, 2008 7:39 pm
Contacta:

Concurs Portada AOB 2018

Entrada Autor: Rafel Mas »

Portada AOB 2018

Bones,
En nom de l’editor de l’AOB vos deman la vostra participació al concurs per la portada de l’Anuari, en aquest cas el número 33.
Un any més plantegem que la foto de la portada de l’anuari ornitològic de Balears (2018), i que sortirà aviat, sigui triada per votació en el Forumaus. S’enviarà informació també als membres de l’AFONIB, però si coneixeu a algú més que pugui estar interessat a participar-hi, feu el favor de fer-li arribar la informació. Feis-ne difusió per xarxes per favor.

Enguany, les espècies triades per aparèixer a la portada són:

- Buscarla d'aigua, carricerín cejudo, Acrocephalus paludicola

- Àguila peixatera, águila pescadora, Pandion haliaetus

- Híbrid Agró blanc, Garceta común, Egretta garzetta x - Esplugabous, Garcilla bueyera, Bubulcus ibis. ATENCIÓ. Apareix un article amb aquesta hibridació. No concursaran les fotografies que ja formen part de l'article.

- coablava/cotxa cuablava, ruiseñor coliazul, Tarsiger cyanurus

- Cigne, Cisne vulgar, Cygnus olor

Aquí teniu un recordatori de les normes:

Les fotos han de tenir un format vertical (si en teniu d'horitzontals, la retallau per a que tingui format vertical, si la fotografia ho permet), 700 píxels com a molt d'altura, i no haurien d'ocupar més de 100 Kbs. El format ha de ser JPG. Per poder posar-les al fòrum, és convenient que ens arribin reduïdes a les condicions de pes i píxels. Més endavant, ja es demanarà a l'autor de la fotografia triada que la passi a la màxima resolució. L’original ha de tenir un mínim de 2000 píxels d'altura, per assegurar la qualitat d’impressió de la portada.
Si coneixeu cap fotògraf que no estigui connectat al fòrum i li voleu comunicar, podeu després passar les seves fotografies en nom seu.

Dinàmica del concurs:

- Cada fotògraf pot presentar de passar un màxim de dues fotografies, però pot ser només 1, si vol. També pot fer arribar fotografies d'altres fotògrafs que no estiguin connectats al fòrum (màxim de 2 per fotògraf). Les característiques de cada fotografia s'han d'ajustar al que ja s'ha comentat.

- Les fotos enviades han d'estar fetes dins l'àmbit de les Illes Balears, aquí rau la gràcia de la portada de l'anuari. És una exigència que el comitè editorial i el seu editor creuen bastant raonable. La foto de la portada sempre va lligada al continguts dels articles que es publiquen en aquell número. Evidentment quan una espècie es dedueixi que per l'entorn (vegetació, roques...) estigui fotografiada fora de Balears, quedarà fora del concurs. I si no es pot deduir per la fotografia que així sigui... sempre queda el rigor i la honradesa del fotògraf.

- No es poden presentar fotografies realitzades en condicions controlades (animals captius o malalts, animals que acaben de ser alliberats, animals en ma ...), ni tampoc d'aus al niu, ous o polls, ni en general aquelles imatges que puguin suposar per a la seva consecució molèsties a la nidificació de les aus.

- Les fotografies han d'arribar només al meu correu electrònic. Si algú per equivocació les envia al fòrum, la/es fotografia/es quedaran automàticament eliminades, ja que s'haurà perdut l'anonimat de l'autor. L'autor, però, no queda exclòs, i podria presentar en privat altres fotografies prou diferents a les eliminades i que no permetin saber l'autor de les mateixes.

- Les fotografies han de seguir la línia de les anteriors portades, han de ser descriptives, NO només ARTÍSTIQUES i han de permetre omplir tota la portada. Les fotografies simplement artístiques es descartaran.

- De cada fotografia enviada, s'esperarà confirmació per part meva d'haver-la rebut correctament, i que és apta per al concurs.

- El termini per a rebre les fotografies acaba divendres 24 de juny a les 22:00 hores.

- El dia 24 de juny, una vegada acabat el termini de recepció, es penjaran al Forumaus totes les fotografies per a que es votin. El termini per votar acabarà el dia 7 de juliol a les 22:00 hores.

- Tindran vot totes les persones apuntades al fòrum i també aquelles no apuntades que hagin vist les fotografies i vulguin participar de la votació. En tot cas, només podrà arribar 1 correu amb el/s vot/s per adreça electrònica. També tindran vot els fotògrafs participants.

- Es pot votar només per una o dues fotografies de totes les presentades. Si es voten dues, cada votant ha de dir quina és la seva 1ª elecció i quina la 2ª (en el mateix correu electrònic). Les primeres eleccions (o les votacions d'una única foto) seran valorades amb 2 punts, i les segones eleccions amb 1 punt.

- Les fotos s’han d’enviar al meu correu rafelmas(arroba)gmail.com
(Substituïu arroba per @)

- Els vots s’han d’enviar en privat al correu electrònic ornitologia(arroba)gobmallorca.com, si algú s'equivoca i envia el seu vot al fòrumaus, aquest es perdrà automàticament, i el votant ja NO tindrà possibilitat d'emetre un altre vot en privat.

RECORDAU: les fotos a rafelmas(arroba)gmail.com i els vots a ornitologia(arroba)gobmallorca.com (substituir arroba per @) on en Manolo Suárez contarà els punts i donarà el nom del guanyador i la foto més votada.

Animau-vos a participar!!
Respon