Odonats. Recopilació de cites

Estudi i conservació de la fauna invertebrada a les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
Maties Rebassa
Member
Entrades: 1030
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 5:52 pm

Odonats. Recopilació de cites

Entrada Autor: Maties Rebassa »

Bon dia a tots i totes,

Ens complau informar-vos que les dades que ens vareu aportar en relació a les observacions d’odonats realitzades a les Illes Balears durant l’any 2019 han estat analitzades i finalment recollides en el pròxim número de la revista de divulgació naturalística “Es Busqueret” (editada pel GOB Mallorca) en un nou apartat anomenat “OBSERVACIONS D’ODONATS A LES ILLES BALEARS”. Es pot accedir online a aquesta revista, per lo que us facilitarem l’enllaç d’aquí poc, una vegada hagi estat publicada.

Per altra banda, després de la gran acollida inicial, amb la participació de 40 observadors i quasi 300 cites rebudes, ens hem proposat continuar amb la tasca.

Una vegada més, us animem a fer-nos arribar a través de l’adreça electrònica odonatabalear@gmail.com totes les cites d’odonats que hagueu registrat durant l’any 2020. També s’accepten fotografies que puguin enriquir la secció o ajudar en la identificació. Recordeu que cada observació ha d’anar acompanyada de la següent informació:

- Espècie (nom científic)
- Observadors
- Data de l’observació
- Localitat de l’observació (el més precisa possible).
- Altres dades d’interès (comportaments, reproducció, interaccions amb altres espècies o grups…)

Pretenem incentivar a la gent a sortir al camp i anotar les seves observacions, de manera que de cada vegada siguem més els interessats en la natura i en especial en els odonats, amb la finalitat de que l’escassa informació que actualment es té d’aquest grup d’insectes vagi augmentant a través de la ciència ciutadana, posant a l’abast de tots la informació rebuda mitjançant la posterior publicació i difusió dels resultats.

Moltes gràcies a tots els que heu col•laborat fins ara d’una manera o una altra, i també als responsables de la revista “Es Busqueret” per totes les facilitats que ens han donat per a la publicació d’aquesta nova secció anual.

Equip de feina ODONATA BALEAR.

_____________________________________

Buenos días a todos y todas,

Nos complace informaros de que los datos que nos aportasteis en relación a las observaciones de odonatos realizadas en las Islas Baleares durante el año 2019 han sido analizados y finalmente recogidos en el próximo número de la revista de divulgación naturalística "Es Busqueret "(editada por el GOB Mallorca) en un nuevo apartado denominado “OBSERVACIONS D’ODONATS A LES ILLES BALEARS”. Esta revista dispone de acceso gratuito online, por lo que os facilitaremos el enlace en breve, una vez haya sido publicada.

Por otra parte, tras la gran acogida inicial, con la participación de 40 observadores y casi 300 citas recibidas, nos hemos propuesto continuar con la tarea.
Una vez más, os animamos a hacernos llegar a través de la dirección electrónica odonatabalear@gmail.com todas las citas de odonatos que hayáis registrado durante el año 2020. También se aceptan fotografías que puedan enriquecer la sección o ayudar en la identificación. Recordad que cada observación debe ir acompañada de la siguiente información:
- Especie (nombre científico)
- Observadores
- Fecha de la observación
- Localidad de la observación (lo más precisa posible).
- Otros datos de interés (comportamiento, reproducción, interacciones con otras especies o grupos ...)

Pretendemos incentivar a la gente a salir al campo y anotar sus observaciones, de modo que cada vez seamos más los interesados en la naturaleza y en especial en los odonatos, con el fin de que la escasa información que actualmente se tiene de este grupo de insectos vaya aumentando a través de la ciencia ciudadana, poniendo al alcance de todos la información recibida mediante la posterior publicación y difusión de los resultados.
Muchas gracias a todos los que habéis colaborado hasta ahora de una manera u otra, y también a los responsables de la revista “Es Busqueret” por todas las facilidades que nos han dado para la publicación de esta nueva sección anual.

Equipo de trabajo ODONATA BALEAR.

Imatge
Respon