Pàgina 1 de 1

Bolets de primavera

Publicat: dt. maig 27, 2008 12:21 pm
Autor: Alex
Aquesta setmana he vist gírgoles de poll ( Pholiota aegerita) a S'Albufera i voltants, i a un figueral a Consell (altres anys plujosos havia passat), i també xampinyons ( Agaricus sp.) a S'Albufera.
Salut

Alex

Publicat: dc. maig 28, 2008 6:25 pm
Autor: Joan Bibiloni
Diumenge passat vaig trobar mig kilo de gírgoles de poll a Sóller. Pel meu gust son uns bolets deliciosos. Crec que és la primera vegada que n´he trobades dins la primavera.

Salut: Joan

Publicat: dj. maig 29, 2008 12:17 pm
Autor: bp
Avui he pogut fer aquesta fotografia a un alzinar de Pollença

Imatge

Salut

Biel

Publicat: dj. maig 29, 2008 4:58 pm
Autor: Pere Vicens
ajajá... sembla Bolbitius vitellinus... n'hi ha un bon redol, algunes tardors, pels voltants de la font d'es Noguer, vora Cúber...

Pere

Publicat: dj. maig 29, 2008 10:14 pm
Autor: Pere Llofriu
de gírgoles de poll n'hi ha, ara, als plateros de la plaça de sa Draçana. Agaricus de potó groc pel Pont d'Inca

Publicat: dv. maig 30, 2008 10:34 pm
Autor: Joan Vicenç
Alguns dels bolets que jo he trobat:

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Publicat: ds. maig 31, 2008 9:45 pm
Autor: Joan Bibiloni
Avui. al Parc de S´Albufera he trobat Russula delica i Agaricus devoniensis. M´he fet un bon sopar.

Publicat: dg. juny 01, 2008 8:03 pm
Autor: Rafel Mas
Bones,
avui migdia a un alzinar d'Escorca :) hem trobat aquest pixacà 3 forquetes, Boletus aereus!
Rafel

Imatge

P.S. Per quan un forumfungi?
P.S.S. el va torbar na Victòria Oliver de Porreres!!

Publicat: dg. juny 01, 2008 9:37 pm
Autor: Alex
El Museu Balear de Ciències Naturals te una secció micològica, Fungibalear.
Avui a la Comuna de Bunyola un parell de Coprinus .
Salut
Alex

Publicat: dg. juny 01, 2008 9:40 pm
Autor: Joan Vicenç
En se que avui han trobat picornells i blaves.... apa a veure qui fa més via a anar-hi. Per cert Rafel hauré d'anar a fer una ullada al meu agre de Boletus aereus. No vull que me passis davant!
Salut i bona cuina!

Publicat: ds. juny 07, 2008 10:21 am
Autor: Pere Vicens
Hola a tots i a totes.

Ahir per una zona concreta del nord del Llevant de Mallorca vaig poder veure Clavulina cinerea (pocs i petits), Boletus sp possiblement pulchrotinctus (molt pocs), Xerocomus chrysenteron (molts i de grossos), Lactarius zonarius (molts i grossos), Russula delica (molts), Delica grisea (molts), Russula torulosa (molts), Russula sp. possiblement acrifolia (pocs), Agaricus sp (pocs), Amanita vaginata (moltes i grosses), Amanita sp possiblement mairei (poques), Clitocybe lituus (pocs), Collybia fusipes (molts), Inocybe sp possiblement rimosa (pocs)...

Una autèntica explosió... i alguns ja n'han fet bones vegues...!!

;-))

Pere

Publicat: ds. juny 07, 2008 12:08 pm
Autor: Samuel Pinya
Ara vos riureu, ...

Perdonau que vos faci un poc de publicitat, però vos recomano una publicació recent sobre micogastronomía. Així es canvia un poc i no es mengen només torrats o amb arròs.

http://www.flickr.com/photos/22619094@N ... 8/sizes/l/

Per cert, he tastat tots els plats que apareixen fotografiats i estan boníssims.

Una aferrada

Sam

Publicat: dt. juny 10, 2008 7:40 pm
Autor: Biel Perelló
Els esclata-sangs han estat mes tardans aquesta tardor :-). Un bon amic m'ha passat aquestes imatges fetes avui (10 de de juny !) a la zona de Pollença. Ja li val !.

Esclata-sangs de Juny.


Salut !

Publicat: dj. juny 12, 2008 8:41 am
Autor: Joan Rita
Hola! Sembla que el comportament meteorológic de la primavera ha enganat a les plantes i fongs. Per exemple, ara es podem veure qualque camp de color groc per una florida inusual de "llevamans", Calendula arvensis, i de color blanc de "ravenissa blanca", Diplotaxis erucoides. Que és el paisatge típic de la tardor i hivern. Aquestes plantes, de cicle ràpid, han afegit una generació extra al que és habitual.
Salut!

Publicat: dj. juny 12, 2008 5:39 pm
Autor: Magdalena
És cert, els llevamans estan contentíssims ja que poden fer honor al seu nom científic, Calendula, que ve de "calendas" que vol dir "primer dia de cada mes" i d'aquí sorgí la paraula "calendari". Teòricament la Calendula floreix tot l'any... tot i que quan no plou... això no passa. Al Jardí Botànic però, tenim una remeiera-bruixota que es diu Calèndula i cada primer de mes també fa ploure flors de Calendula. Els qui teniu al·lots que hagin vengut al jardí a fer activitats escolars, segur que la coneixen. La darrera historieta la podeu veure al nostre bloc.

http://jardibotanicdesoller.balearweb.net/post/52575

A part de flors, amb tanta d'aigua, el Jardí Botànic està ple d'herba que no deixa veure les flors... si algú s'apunta a fer herbari podria ser interessant... Dic "fer herbari" per no dir allò que sona tan malament i fa tanta peresa de "fer herba". Voluntaris?

Salutacions,
Magdalena

Publicat: dg. juny 15, 2008 10:02 pm
Autor: Pere Llofriu
Tant de parlar-ne que meu fet anar a veure el meu agre... Russula grisea, supòs, vaja, i si non e vero e ben trobato, perquè me'ls he menjat i, per cert, aquell de la micogastronomia (?) no sé a qui vol impressionar... Ei: quatre gotetes d'oli, 4 fulletes de moraduix, sal, res, nanograms, i deixar-li ensumar el pebrebò... Ei: de bisbes. També n'hi havia d'això d'escaldabecs, Russula vermellenques, però no me les he menjades, Clanthus ruber, 1 coprinus, Inocybe grogosos... res, els he deixat.
I la prova del nou: això que és com a gelatina mocosa que només sortia per Santa Catalina, idò l'altra dia un sementer n'estava ple.