fotja banyuda

Estudi i conservació dels aucells a les Illes Balears
Respon
Avatar de l’usuari
jordi muntaner
Member
Entrades: 523
Membre des de: dl. gen. 07, 2008 5:08 pm

fotja banyuda

Entrada Autor: jordi muntaner »

Hola a tots,

Ahir, s'Albufereta (Mallorca) estava molt animada: molts cullarots (Anas clypeata) moltes cetles rosses (A.crecca), 6 coers (A.acuta), un parell de grises (A.strepera), un grup de 40 avisadors (H.himantopus) que han arribat fa poc, 6 camaverdes (T.nebularia), galls favers (P.porphyryo) un mínim de dos agrons blancs grossos (Egretta alba), una arpella (Circus aeroginosus), una peixetera (P.haliaetus) i un bon grapat de corpatases (P.carbo).

Me va cridar l'atenció un exemplar de llambritja de bec llarg (Sterna sandvicensis) sobrevolant en vol de pesca la llacuna central.

Cap fotja (Fulica atra) a la zona central. Però, un grup de 80 a la llacuna de sa Barcassa i, entre elles, la fotja banyuda (Fulica cristata) amb collaret 18M. Aquesta va ser alliberada a començaments de la tardor amb altres 5 a s'Albufereta. La vaig controlar, amb una altre, fins finals d'octubre, en que varen desaparèixer les quasi 900 fotges que hi havien. Un grup es va anar a sa Barcassa, però aquesta no la vaig veure (no hi era) en posteriors controls. Ha estat tres mesos desparescuda.

A veure si tenim sort i apareix alguna latre d'aquestes sis, aquí o a una altre zona humida.

Salut,

Jordi
Respon