Pàgina 1 de 1

biodiversidad virtual

Publicat: ds. gen. 03, 2009 6:06 pm
Autor: Gerardo
Buenos días.

No sé si alguno de vosotros conocerá este sitio web. Es una base de datos de biodiversidad, en el que los datos los aportan los usuarios, que envían sus fotos con información sobre la fecha y localización, y posibles descripciones. Se pueden dejar comentarios cuando existen dudas de a qué especie pertenece determinada imagen (y también cuando no). En fin, se trata de eso, de realizar una base de datos.
Como veo que aquí hay mucha gente interesada en la fotografía, he pensado que quizás a alguno le gustaría ver fotos suyas ahí, junto con la información pertinente. Por supuesto, también dan la bienvenida a expertos que sepan identificar especies. Se pueden enviar fotos de flora, hongos, mamíferos, reptiles, anfibios, aves, peces, invertebrados (aunque dice "insectarium" hay galerías reservadas a otros grupos), hábitats y minerales. Por supuesto, se trata de fotos de animales en estado silvestre. En las normas explica todas esas cosas.
Por lo que he visto se recogen fotografías de España (archipiélagos inclusive, a pesar de que a veces tales apartados no aparezcan y sólo haya una carpeta de "especies ibéricas"), países latinoamericanos e incluso Marruecos.

http://www.biodiversidadvirtual.com/

Realmente ignoro la fiabilidad del proyecto, pues parte de que la gente actúa de buena fe y realmente proporciona información correcta, pero cada uno juzgará.

Saludos.

Publicat: ds. gen. 03, 2009 8:16 pm
Autor: Xavi
Efectivamente es un proyecto ambicioso y muy bonito. Pero curiosamente Baleares es la comunidad autónoma que menos participa. Conozco los organizadores y colaboro con ellos desde los inicios de Insectariumvirtual. Animo también a todos a participar.

Publicat: ds. gen. 03, 2009 9:39 pm
Autor: Joan Bibiloni
Pues no entiendo a que viene este mensaje:



"HA SUPERADO SU LÍMITE DE 10 IMÁGENES VISUALIZADAS EN 24 HORAS.

Por favor espere antes de ver más imágenes.

Si quieres acceder a todo el portal sin límites puedes registrarte y abonar una cuota de apoyo de 10€ al año en pedidos".



Como comprendereis dan pocas ganas de colaborar.

Un saludo: Juan

Publicat: dg. gen. 04, 2009 1:01 am
Autor: Pere Vicens
Hola amics i amigues.

No és el què sembla, Joan. No són ganes de guanyar diners...

Des de fa un any, més o menys, he col.laborat, col.laboro i col.laboraré amb aquesta gent (insectàriumvirtual). Abans, les planes amb les col·leccions fotogràfiques estaven obertes a qualsevol, però fa uns mesos demanaren (com ho fan la majoria de col.lectius per mantenir la seva activitat altruista) una ajuda econòmica de 10 euros anuals.

Aquesta gent són un grup d'experts que, a canvi d'identificar-te les espècies de les fotografies que els envies, creen una base d'espècies consultable amb un màxim de 24 retrats cada dia... en canvi, si col.labores amb ells aportant 10 euros anuals pots veure les imatges que vulguis... quan vulguis...

Senzillament és una manera de NO fer res per NO RES...

Jo NO he pagat els 10 euros, però segueixo i seguiré passant-los retrats perquè me'ls identifiquin i col.laborar en el coneixement de la distribució de les espècies a diverses zones del planeta.

És com passar les dades al GOB, o a la SEO... i si vull consultar les imatges, cap problema fins que arribo a les 24... llavors he d'esperar al sen demà...


Pere

Publicat: dt. gen. 06, 2009 10:55 pm
Autor: Jordi Clavell
Hola;
En Pere té tota la raó.
A banda de pagar els 10 euros (a l'any!), a més jo hi col·laboro desinteressadament ajudant al manteniment de les galeries, com fan bastantes dotzenes de persones. El motiu de la quota és que fins ara ho pagava tot un particular, però el creixement exponencial de visites i de fotografies (més de 60.000 ja!) ha fet impossible seguir així... Estem treballant per buscar finançament, per què l'objectiu és tornar a fer el web gratuït, com sempre ha estat.
D'altra banda... Quantes webs hi deu haver on puguis pujar fotos sense cap límit, col·laboris en un projecte científic (cada foto és una cita amb data i localitat), i disposis d'un equip de més d'un centenar d'experts que t'ajuden a identificar l'espècimen de la foto?

Salut,

Jordi Clavell
P.D. Per cert, calen més experts i col·laboradors a Biodiversidad Virtual!