GOB i l'Assemblea de Joves del Molinar denuncien l'impacte de l'inici de les obres d'accés al Molinar.

 


 

22/05/2013. Un atac letal a la darrera àrea rural de Palma

 

GOB i l'Assemblea de Joves del Molinar denuncien l'impacte de l'inici de les obres d'accés al Molinar.

_______________________________________________________________________________________

Sembla que aquests dies han començat les obres del que serà el nou viari d'accés al Molinar.

Un viari que representa un impacte brutal i un atac letal a aquesta darrera àrea rural de Palma.

 

Una reivindicació històrica mal resolta.

Les obres consisteixen en la construcció d'una macro-rotonda elevada i l'obertura d'un nou vial que travessa tota l'àrea rural sense respectar els camins ja existents ni determinats elements patrimonials existents a la zona.

Aquesta proposta no garanteix posar fi a la gran quantitat de vehicles que passen cada dia pel barri. Més aviat pot tenir l'efecte contrari.

 

Imatge extreta del diari Ultima Hora

 

Aquestes obres varen ser adjudicades a la UTE FCC Construcción, SA i Amer e Hijos, SA. el mes de gener d'enguany i tenen un cost previst de 20.299.331,10 euros (aproximadament el mateix pressupost que es necessitaria per acabar les obres ja començades i abandonades per l'actual Govern, del tren de llevant).

 

Margalida Ramis, portaveu del GOB comenta que "El projecte representa un atac letal a aquesta darrera zona rural no urbanitzable que hauria d'haver-se mantingut com a tal, preservant els usos agrícoles i ramaders."

 

Una zona condemnada

Margalida Ramis, sentencia "Amb aquestes obres s'inicia la destrucció d'aquest espai on també, i recordem-ho, està previst el desenvolupament de la urbanització de Son Bordoy, impulsada pel Govern. Tant un projecte com l'altre no representen solucions adaptades a la realitat actual d'aquesta zona del Molinar, sinó a l'interès de continuar impulsant la construcció de grans infrastructures que, en moment com l'actual, deixen d'estar justificades."

 

Cal recordar que l'any 2010, tots els grups polítics de Cort donaren suport a ampliar la protecció de l'espai rural del Molinar. Executant nous vials, aquesta proclama és un insult.

 

Hi ha alternatives

Marcel Pich, de l'Assemblea de Joves del Molinar explica "Una millor mobilitat a la barriada és un reivindicació històrica de les entitats. Sense dubte s'ha escollit l'opció més costosa i més impactant" , "n'hi ha d'altres que no suposen un atac al territori i que són més fàcils d'executar":

 

  • Millorar el transport públic i establir una zona ACIRE per a un Molinar amb menys vehicles i on els veïns tenguin prioritat.
  • Solucionar l'accés a l'alçada del Palau de Congressos. Una rotonda regularia millor el trànsit i evitaria haver d'entrar al polígon de Llevant per accedir al Molinar quan es ve de l'autovia de Llevant.
  • Nous accessos: al Portitxol i al carrer Cuba o Ciutat de la Plata. Serien mesures que no tendrien cap impacte territorial.
  • Millorar l'accés del Coll d'en Rebassa amb el Camí Fondo. El carrer Guasp és una sortida molt emprada pels veïns de la zona oriental del Molinar. Amb algun canvi de direcció i adequant el carrer, l'accés milloraria.