Butlletí informatiu del GOB


GOB


Avanços


Abans de res, vos volem donar les gràcies per la important resposta que hem rebut a la demanada de voluntariat especialitzat.

Els grup de voluntaris especialitzats en disseny (hem rebut resposta de 43 persones!), que abordarà temes de senyalètica i altres aspectes de la comunicació de la Trapa, s'ha reunit per primera vegada avui al GOB per començar a organitzar-se i fer feina, com podeu veure a la foto del començament.

Ben aviat farem el mateix amb el grup de voluntaris especialistes en feines forestals (tenim resposta de 21 persones), amb els quals planificarem i coordinarem la feina de molts altres voluntaris sobre el terreny.

Aprofitarem ara per fer una nova petició de voluntariat especialitzat en reconstrucció de marges de paret seca, ja que per ara només tenim un col·laborador (això sí, un fiera! ;-) ). Meam si tenim sort i podem comptar amb alguns més, ja que alguns dels imponents marges de la Trapa estan greument afectats.

Mentretant, el grup d'especialistes en recuperació ambiental ja treballen la proposta d'actuació. Aviat tindrem enllestida la zonificació de la finca, on es determinarà per a cada punt el seu estat actual i les necessitats d'intervenció, i començarem a organitzar les jornades de treball amb ajuda de voluntariat. Enguany la recuperació ambiental de la Trapa compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad.

Ja hem passat per una catàstrofe similar (l'any 1994) i si una cosa ens va quedar clara, assessorats per alguns dels millors experts en recuperació de zones incendiades a la Mediterrània, fou que convé fer les coses amb calma i fonament, ja que les presses i la improvisació poden agreujar encara més l'impacte de l'incendi. Així ho intentam fer, amb la vostra ajuda.
Notícies


PNLL14/08/2013. Evitar la pastura a la zona cremada és més important que reforestar

El GOB insta la Conselleria de Medi Ambient a prohibir i evitar la pastura de cabres i ovelles a la zona incendiada.Suports


Són molts i molt variats els suports que ja estam rebent i que se'ns han oferit per part de col·lectius, entitats i empreses. En un proper butlletí en farem un repàs. Avui però en volem destacar dos:

Greenpeace-Espanya, que ja ens ajudà a recuperar la Trapa després de l'anterior incendi, renova el seu compromís amb Mallorca, amb la Trapa i amb el GOB. Aquí teniu més informació.

La plataforma TOTS A UNA és una pàgina web que neix de la voluntat i el compromís ciutadà per donar assistència a les iniciatives d'ajuda a la recuperació de la zona forestal afectada i la seva posterior conservació. Aquí et pots informar.
Agenda recomanada


En el marc de la Comissió Tot(s) per sa Serra, integrada la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, el Consell insular de Mallorca y els Ajuntaments d'Andratx, Estellencs i Calvià, l'Ajuntament d'Andratx organitza jornades de voluntariat cada dissabte, de 9 a 14h. Les tasques es duran a terme en grups reduïts supervisats per Protecció Civil d'aquest ajuntament. Actualment, els treballs s'estan realitzant a la Finca del Puig de la Gramola. Si t'interessa participar, trobaràs més informació aquí.
També et recomanam


Cineciutat
Butlletí informatiu


Molts de vosaltres, a més d'aquest butlletí de voluntariat estau rebent també el nostre butlletí informatiu setmanal. Com haureu vist, una part de la informació és compartida.

Per evitar aquesta duplicitat (per a vosaltres i per a nosaltres), i com que consideram que a la majoria vos pot interessar rebre també informació sobre els altres àmbits de feina del GOB, si no teniu inconvenient a partir de la setmana vinent vos incorporarem a la llista de correus del butlletí informatiu setmanal, al qual incorporarem a partir d'ara també la informació de voluntariat.

En tot cas, si no voleu rebre el butlletí informatiu només ens ho heu de comunicar a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Gràcies!Si has rebut aquest missatge directament des de la nostra organització, en compliment de la la LOPD 15/1999 i de la LSSI-CE 34/2002 t'informam que la teva adreça electrònica forma part d'un fitxer automatitzat amb la finalitat de distribuir comunicacions periòdiques del GOB. Cas que no desitgis rebre més missatges, ho pots sol·licitar Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Visita www.gobmallorca.com| Fes-te soci/a


La defensa del medi ambient necessita el teu compromís

fes-te'n soci, o fes un petit donatiu

GOB

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.