Butlletí informatiu del GOB


GOB

Notícies

TIRME importarà plàstics triturats per cremar a Son Reus sota l'eufemisme de CDR

Mentre venen que els CDR són 50%biomassa i generaran "energia renovable", resulta que els residus que el Consell ha autoritzat importar des de Molins de Rei són plàstics triturats obtinguts de la peladura de cables elèctrics..


PNLL15/10/2013. L'Ajuntament de Santa Maria aprofita la Llei Company per continuar urbanitzant sòl rural.

A proposta dels promotors, intenta utilitzar la Llei Company per donar via lliure a la urbanització d'un espai rural.


PNLL12/10/2013. La Plataforma per la defensa de ses Fontanelles insisteix: el futur de la Platja de Palma passa per protegir ses Fontanelles

El Pla de Reforma Integral de la platja de Palma és la darrera oportunitat per salvar la darrera zona humida de Palma.Voluntariat


Necessitam voluntaris per inventariar el patrimoni etnològic de la Trapa

Ja sabeu que el patrimoni etnològic de la Trapa (marges, mines, forns de calç,...) és molt important, però malauradament amb el pas del temps, i ara agreujat per l'incendi, pateix un procés de degradació. Hi estam fent feina de valent, i de fet a les darreres jornades de voluntariat estam treballant, entre altres fronts, la recuperació d'alguns marges.

Paral·lelament, i amb l'ajuda del Col·legi de Geògrafs de les Illes Balears, volem enllestir el catàleg de patrimoni etnològic de la finca, per tal d'inventariar tots els elements etnològics de la Trapa i poder prioritzar la seva restauració en funció del seu estat de conservació. Necessitam idò voluntaris interessats a participar-hi. Sota la coordinació i instrucció prèvia dels experts del Col·legi de Geògrafs, els participants hauran de col·laborar en el registre de les característiques de cada element (localització geogràfica, mesures, característiques constructives, etc.). Així, seran especialment útils els coneixements previs en ús de cartografia i GPS, i en patrimoni etnològic. Si t'interessa participar, contacta'ns a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..


La restauració ambiental de la Trapa va a tota màquina gràcies als voluntaris

La feinada que han fet els voluntaris que han pujat a la Trapa en les diverses jornades de treball realitzades té uns resultats ben visibles. La retirada de pins cremats a la zona de recuperació agrícola està pràcticament enllestida i alguns marges esbaldregats ja s'han tornat aixecar. Amb l'ajuda de moltes persones, la Trapa es recupera a bon ritme. Moltes gràcies! Diferents suports d'entitats, a més de l'ajuda enguany de la Fundación Biodiversidad, ho fan possible. Entre tots ho aconseguirem. Aqui te deixam algunes imatges de la jornada del passat 13 d'octubre.
Suports

Els jugadors de l'Esporles Bàsquet Club portaran durant tota la temporada 2013/2014 una samareta d'entrenament amb el missatge "Ajudan's a donar color a la Trapa". Aquest lema acompanyarà els seus partits arreu Mallorca i ens ajudarà a difondre la necessitat de tenir suports per recuperar la nostra Reserva Biològica. A més durant l'any realitzarem alguna activitat conjunta per a celebrar els 25è aniversari del Club. Gràcies!

SavoyAgenda recomanada


Diumenge, 20 d'octubre. Fira de Felanitx. Hi serem presents. Passa a veure'ns.

Dissabte, 26 d'octubre, 11 h. Balla per la Trapa. Les noies del Gimnàs Woman animaran a S'Escorxador (Palma) una festa per passar el matí ballant amb zumba i moltes altres músiques. Comprant la samarreta solidària per 10€ es pot fer ball dirigit tot el matí, beure, participar en un sorteig i donar suport a la tasca de recuperació de la Trapa. Vine a ballar per la Trapa, junts la recuperarem!

Dissabtes, 26 d'octubre i 2 de novembre, 17:30 h. Tallers de planters i realització de menjadores. El GOB dinamitzará uns tallers de planters i realització de menjadores per infants a les tendes de Leroy Merlin de Palma i Marratxí. Allà mateix serem presents per donar informació sobre les nostres campanyes, la recuperació de la Trapa i les diferents vies per donar suport al GOB. Si passau per allà, veniu a saludar-nos!

Diumenge, 3 de novembre, 10 h. Cursa Amb la Serra i per la Trapa. Cursa benèfica organitzada en col·laboració amb Leroy Merlin. Hi haurà cursa per a nins (1,7 km) i per adults (8,5 km). Gratuïta per infants, 6 € per adults. Us podeu inscriure aquí.Si has rebut aquest missatge directament des de la nostra organització, en compliment de la la LOPD 15/1999 i de la LSSI-CE 34/2002 t'informam que la teva adreça electrònica forma part d'un fitxer automatitzat amb la finalitat de distribuir comunicacions periòdiques del GOB. Cas que no desitgis rebre més missatges, ho pots sol·licitar Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Visita www.gobmallorca.com| Fes-te soci/a


La defensa del medi ambient necessita el teu compromís

fes-te'n soci, o fes un petit donatiu

GOB

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.