Butlletí informatiu del GOB


GOB

Notícies

El TSJB tomba ACCIONA a Es Jonquet

Acciona pretenia que el solar "Mar i Terra" quedés fora del conjunt històric declarat com a BIC pel Consell de Mallorca i poder tirar endavant així amb el seu macroprojecte urbanístic.


PNLL23/10/2013. El GOB demana la retirada del vaixell enfonsat prop de sa Dragonera

El Cisne II, encara carregat de xarxes, oli i combustible, es troba dins una zona natural amb la categoria de Lloc d’Interès Comunitari.Voluntariat


Aquest diumenge, a La Trapa

Feines a fer: processat del pins tallats, desxernit d’una marjada per a la seva posterior restauració, retirada de la reixeta d’un tancament afectat per l’incèndi.

Nombre de voluntaris necessaris: 100 (ja en tenim 47, que formen part de l'equip de voluntaris d'Amics de la Terra). Aquí trobaràs més detalls i et podràs inscriure per aquest diumenge.


Vista de la Trapa sobre sa Dragonera


Ja hem duit a terme quatre jornades de voluntariat que han permès avançar al pla de restauració de l’espai, i que han demostrat amb escreix el clar sentiment que La Trapa és de tots. Que es tracta d’un projecte que ja amb la seva compra i protecció va sorgir de la societat civil mallorquina, i que aquesta mateixa torna a ser al costat de La Trapa en un moment tan complicat com el que vivim ara.

Des del GOB no podem més que agrair totes les mostres de suport rebudes i, sobretot, la dedicació dels voluntaris. El fet que les pluges encara no hagin arribat, no permet de moment dur a terme cap intervenció de sembra i plantació (puntual), però confiam que en unes setmanes poguem fer una convocatòria a tal efecte.

Com haureu pogut comprovar, La Trapa es un projecte integral que acull set línies de gestió (agrícola, forestal, arquitectònic, voluntariat, biodiversitat, educació ambiental i ús públic) i que suposa per a tots nosaltres un repte cara a una gestió exemplar, per tal de promoure a altres espais naturals unes pautes de maneig que permetin l’equilibri entre la gestió de l’entorn i la protecció dels seus valors naturals i culturals. Justament enguany es compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad per a la gestió de la reserva com a model de custòdia del territori. A causa de l'incendi ara els esforços es concentren en contrarestar els efectes del foc, però tot d'una que sigui possible anirem treballant les altres línies que volem impulsar amb la inestimable ajuda dels voluntaris (apicultura, bioconstrucció, marges, botànica, ornitologia, fruticultura, ...).

Gràcies de tot cor per el vostre suport!Agenda recomanada


Dissabte, 26 d'octubre, 11 h. Balla per la Trapa. Les noies del Gimnàs Woman animaran a S'Escorxador (Palma) una festa per passar el matí ballant amb zumba i moltes altres músiques. Comprant la samareta solidària per 10€ es pot fer ball dirigit tot el matí, beure, participar en un sorteig i donar suport a la tasca de recuperació de la Trapa. Vine a ballar per la Trapa, junts la recuperarem!


Dissabte, 26 d'octubre i 2 de novembre, 17:30 h. Tallers de planters i realització de menjadores. El GOB dinamitzará uns tallers de planters i realització de menjadores per infants a les tendes de Leroy Merlin de Palma i Marratxí. Allà mateix serem presents per donar informació sobre les nostres campanyes, la recuperació de la Trapa i les diferents vies per donar suport al GOB. Si passau per allà, veniu a saludar-nos!

Dilluns, 28 d'octubre, 19 h. Dos anys de Som Energia. Presentació a càrrec de Pep Puig. A la sala d'actes de l'edifici de Sa Riera (C/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma).

Diumenge, 3 de novembre, 10 h. Cursa per la Trapa. Cursa benèfica organitzada en col·laboració amb Leroy Merlin. Hi haurà cursa per a nins (1,7 km) i per adults (8,5 km). Gratuïta per infants, 6 € per adults. Us podeu inscriure aquí.Si has rebut aquest missatge directament des de la nostra organització, en compliment de la la LOPD 15/1999 i de la LSSI-CE 34/2002 t'informam que la teva adreça electrònica forma part d'un fitxer automatitzat amb la finalitat de distribuir comunicacions periòdiques del GOB. Cas que no desitgis rebre més missatges, ho pots sol·licitar Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Visita www.gobmallorca.com| Fes-te soci/a


La defensa del medi ambient necessita el teu compromís

fes-te'n soci, o fes un petit donatiu

GOB

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.