Butlletí informatiu del GOB


GOB

Notícies

05/11/2013. Pel GOB la Llei de Mines no pot permetre ni ampliar ni legalitzar pedreres dins espais naturals protegits.

Malgrat que s'ha eliminat la possibilitat d'obrir noves pedreres dins espais naturals protegits, la Llei manté la possibilitat d'ampliar-hi i legalitzar-hi pedreres, amb una amnistia als infractors del sector miner sense precedents.Voluntariat


Pel proper diumenge dia 10 tenim previstes dues accions de recuperació que necessiten de l'ajuda de voluntariat: tasques de recuperació ambiental a la Trapa i recollida de llavors a la zona d'Esporles. Ara te les detallam:


Feines a la Trapa

Les feines a fer seran el suport a la restauració de marges, manteniment de la pista forestal, processat de restes forestals i recuperació de tancaments perimetrals.

Per a realitzar-les necessitam un màxim de 50 voluntaris, que es poden inscriure a http://doodle.com/ki6rwp3525yeswpg

Ens trobarem a les 9h a l'aparcament de l'Ocimax (Palma) per compartir cotxes, o a les 10h davant el bar Es Molí (avinguda de la Trapa) de Sant Elm. Pensa a dur capell, sabates adequades, beure i menjar (si vols quedar a dinar). L'activitat finalitzarà a hora de dinar (14h). Amb el suport de la Fundación Biodiversidad.


Recollida de llavors

Com a passa prèvia a la plantació a determinades zones de la Trapa on farà falta reforçar la recuperació natural, també diumenge anirem a recollir llavors d'espècies forestals.

Ens trobarem a les 9h a s'Esgleieta. Cal dur bosses (millor de tela), beure i menjar (si voleu). L'activitat acabarà devers migdia.

Els voluntaris es poden inscriure a http://doodle.com/vipfyxpdmu4rk898


Per qualsevol qüestió relacionada amb aquestes dues activitats, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..Suports


El passat diumenge finalitzaren les activitats que hem realitzat en col·laboració amb Leroy Merlin, consistents en la realització de tallers per a infants als seus centres de Palma i Marratxí i en la instal·lació de taules informatives per difondre les iniciatives que estam portant a terme a la Trapa amb l'ajuda de voluntaris.

Diumenge va tenir lloc la cursa solidària, de la qual els beneficis de la inscripció dels participants van adreçats a la recuperació de la Trapa, i simultàniament es va realitzar el taller de construcció de caixes-niu per aucells. El suport de Leroy Merlin permetrà disposar de materials i eines necessàries per a la recuperació ambiental de la reserva. Gràcies!


D'altra banda, com vàrem comentar al darrer butlletí, en la passada jornada de voluntariat comptàrem amb la participació de diferents col·lectius, entre ells l'estol de l'imponent Muc del Reig i els voluntaris d'Amics de la Terra. Avui destacarem la participació del grup Walk and Talk, que realitzen excursions mentre practiquen idiomes, i que a més d'aportar el seu esforç de voluntariat a la Trapa han fet una aportació econòmica per ajudar a la reserva. Gràcies!Agenda recomanada


Dimarts 5 de novembre, 20h. Reunió informativa sobre el Grup Excursionista del GOB. Aquesta reunió té per objectiu informar de quina és la proposta de funcionament del Grup Excursionista, fomentar la participació de les persones interessades, programar conjuntament la resta de la temporada i posar en comú els aspectes organitzatius. Al nostre local.


Divendres 8 de novembre, 20h. Presentació de la campanya "Mallorca cap al col·lapse. Atura el comptador. Reinicia el sistema".


Divendres 8, dissabte 9 i diumenge 10 de novembre. Presentació del dictamen pericial sobre els camins d'es Rafal i Planícia. Des de temps immemorial, aquests camins han tengut un ús públic i pacífic, formant part de les vies de comunicació social i econòmica entre els pobles de d’Esporles, Estellencs, Puigpunyent i Banyalbufar. Actualment, però, estan tancats i en litigi davant la jurisdicció civil. Més detalls al cartell. Organitza: Associació Cultural Bany-Al-Bahar.Si has rebut aquest missatge directament des de la nostra organització, en compliment de la la LOPD 15/1999 i de la LSSI-CE 34/2002 t'informam que la teva adreça electrònica forma part d'un fitxer automatitzat amb la finalitat de distribuir comunicacions periòdiques del GOB. Cas que no desitgis rebre més missatges, ho pots sol·licitar Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Visita www.gobmallorca.com| Fes-te soci/a


La defensa del medi ambient necessita el teu compromís

fes-te'n soci, o fes un petit donatiu

GOB

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.