GOB

Instam Armengol a reclamar la gestió de Cabrera davant Madrid

El Ministeri pretén crear una administració paral·lela per gestionar la recent ampliació del Parc Nacional.

 


Voluntariat

Dissabte 27 d'abril: excursió a la Serra dels Teixos ajudant a conservar-los

El teix (Taxus baccata L.) és un arbre de distribució sud europea, nord africana i asiàtica. Està present a quasi totes les serralades de la península Ibèrica i a les Balears només es troba a la Serra de Tramuntana de l’illa de Mallorca.


Aprovació LCC


Es tracta d’una espècie rara, amb un àrea de distribució àmplia però amb mides poblacionals reduïdes, i relicta, amb una presència escassa a la flora actual però amb major importància en èpoques pretèrites. És un arbre que a Mallorca ha patit una forta pressió, a causa de la bona qualitat de la seva fusta, el carboneig i els incendis, de manera que les seves poblacions són poques, i petites. Quasi sempre el trobem confinat a penya-segats inaccessibles on no varen arribar els xòrrecs i les destrals, i la seva situació de conservació és precària a causa de la forta pressió de les cabres orades que no permeten que creixin els petits teixos que van germinant.

En una sortida que va fer el GOB fa 4 anys a la Serra dels Teixos (on es troba una de les poques poblacions de teix), es varen protegir amb reixeta 4 petits arbrets que es trobaven dins les aritges, sense poder créixer per mor de les cabres. Ja seria el moment d'anar a veure com estan, i fer-los el protector més gros, ja que hauran crescut i no els seran suficients els que li vàrem fer al seu dia. T'apuntes? Envia un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. per a més detalls.

En aquest cas es una sortida llargueta, amb prou desnivell i per terreny dolent, i per això no es apta per infants petits.Dimecres 1 de maig: neteja del litoral a Son Serra - Son Real

Aquest dia festiu aprofitarem per fer una sortida al litoral de Son Serra i realitzar una retirada de plàstics i altres deixalles acumulades a la línia de costa.
L'activitat és no té gaire dificultat, i hi poden participar també els infants (molt adequada idò per venir en família). Acabarem devers migdia.

Si t'interessa participar, per favor contacta'ns a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i te donarem informació d'hora i lloc de trobada, així com d'altres detalls que vulguis aclarir.


 


Agenda recomanada

Dijous 25 d'abril, 19:30h. Xerrada: L'eruga del boix, una nova amenaça per als nostres boscos. Al Centre de Cultura "Sa Nostra", Palma.

Fes-te del GOB o millor 

 


Segueix-nos! Facebook Twitter


Si has rebut aquest missatge directament des de la nostra organització, en compliment del Reglament General de Protecció de Dades, la LOPD 15/1999 i la LSSI-CE 34/2002, t'informam que la teva adreça electrònica forma part d'un fitxer automatitzat amb la finalitat de distribuir comunicacions periòdiques del GOB. Aquí pots consultar la nostra política de protecció de dades personals. Cas que no desitgis rebre més missatges, ho pots sol·licitar Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Per a qualsevol qüestió pots contactar-nos Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Dona't d'alta del butlletí | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | Visita www.gobmallorca.com| Fes-te soci/a

GOB