Imprimir aquesta pàgina
Dilluns, 01 Agost 2011 02:00

01/08/2011 Un total de 82 nins i joves del GOB han participat en un campament d’estiu a la Colònia d

Un total de 82 nins i joves del GOB han participat en un campament d’estiu a la Colònia de Sant Pere

alt
    

01/08/2011 Un total de 82 nins i joves del GOB han participat en un campament d’estiu a la Colònia de Sant Pere
La colònia va ser organitzada pel Grup Infantil del GOB amb el patrocini de l’Obra Social de “SA NOSTRA”.


________________________________________________________________

Dilluns, 1 d’agost de 201
Un total de 82 nins i joves del GOB han participat en un campament d’estiu a la Colònia de Sant Pere.
La colònia va ser organitzada pel Grup Infantil del GOB amb el patrocini de l’Obra Social de “SA NOSTRA”

alt

_______________________________________________________________


82 nins i joves del GOB han participat a la colònia d’estiu que va tenir lloc  a la Colònia de Sant Pere. En el decurs del campament, els assistents han realitzat un viatge en el temps per conèixer les diferents èpoques de la història de Mallorca.

L’activitat va donar a conèixer els valors naturals i culturals de la Colònia de Sant Pere (medi marí i terrestre) a més de traslladar els impactes ambientals i els aspectes de la vida quotidiana als participants.

Les programacions de la colònia, que es varen adaptar a les edats dels participants, s’organitzaren al voltant d’una mateixa temàtica “Un viatge en el temps”.

A través d’una màquina imaginaria del temps, els participants han viatjat en diferents èpoques de la història de Mallorca, per conèixer els canvis més destacats que han afectat a les espècies animals i vegetals, al paisatge i a la qualitat de vida dels humans i al medi ambient.

Un viatge en el temps per Mallorca

La primera activitat va consistir en una visita a restes arqueològiques en el municipi d’Artà i el grup de joves varen conèixer les Païsses d’Artà.

Posteriorment han viatjat a la Mallorca pre-turística (1956) i han comprovat que l’estat de conservació de la zona compresa entre can Picafort i la Colònia de Sant Pere era envejable, es tractava d’una Mallorca rural i natural. Actualment només s’han pogut salvar i protegir dels canvis produïts per l’espècie humana dos espais emblemàtics de la natura com són sa Canova i Son Real.

Per finalitzar, han viatjat a l’any 3000, on els educadors intentarem donar una visió de futur de caire optimista i esperançadora per a la nostra Illa. En aquesta imatge l’espècie humana ha après dels errors del passat i ha rectificat amb la finalitat d’assegurar la supervivència de totes les espècies i la conservació del medi ambient.

També es va analitzar com ha afectat al medi ambient l’increment de temperatura en el nostre planeta, la pèrdua de diversitat animal i vegetal, la destrucció d’habitats entre d’altres.

Grup Infantil del GOB (GI)

Es va fundar l’any 1997 i posteriorment l’any 2000 ens va crear el Grup Juvenil del GOB (GJ) que segueix treballant l’educació ambiental en el temps lliure amb infants  i joves amb edats compreses entre els 6 i 15 anys. Aquests grups actualment estan formats per un total de 80 infantils i 60 juvenils, els seus familiars corresponents i 35 educadors/es ambientals voluntaris. Els Grups Infantil i Juvenil compten amb el suport econòmic de les famílies i molt especialment de l’Obra Social de “SA NOSTRA”.

Cada mes es realitza una activitat ambiental que ajuda als infants i joves a conèixer els principals valors naturals i culturals de la nostra Illa i al mateix temps s’impliquen i participen activament per intentar millorar l’estat de conservació dels espais naturals que visiten.

Llegir 2464 vegades Darrera modificació el Divendres, 07 Desembre 2012 09:09