Dijous, 03 Febrer 2011 00:00

03/02/2011 El GOB anima a Govern i Consell de Mallorca a promocionar el turisme ornitològic i naturalístic a la Fira Internacional que s’organitza a Extremadura

Només al Regne Unit, hi ha prop de 3 milions de turistes potencials que podrien estar interessats en visitar Mallorca per observar aus


 

Des de fa 6 anys s’organitza anualment a Villareal de San Carlos (Parc Nacional de Monfragüe, Cáceres) la Fira Internacional de Turisme Ornitològic (FITO) (1). Aquesta fira s’ha convertit en pocs anys en un dels principals referents a nivell europeu en un sector turístic que mou centenars de milers de persones cap a les destinacions espanyoles, molt apreciades per la seva riquesa ornitològica.

Les Illes Balears són una destinació ornitològica molt interessant, per mantenir poblacions d’aus absents o escasses al nord d’Europa (àguila calçada, voltor, falcó marí, busqueret coa-llarg, gavina roja, virot petit, toret, ...), i de fet hi ha algunes zones de Mallorca on aquest tipus de turisme hi és ben present des de fa dècades (Port de Pollença). La potencialitat econòmica d’aquest mercat és ben evident, i al Regne Unit ha estat valorat el volum de negoci que genera l’observació de determinades espècies d’aus (2).

Malauradament, la nostra Comunitat Autònoma fins ara no ha participat ni en aquesta ni en cap altra fira del sector, tampoc en la BirdFair (3), la més important a nivell mundial i que es celebra anualment a Rutland, Anglaterra. L’any passat, les Illes Balears foren una de les poques comunitats no representades a la FITO.

A la vista del gran interès demostrat pel Servei de Caça (Departament de Medi Ambient) del Consell de Mallorca per la promoció internacional de la caça de cabres a Mallorca, que pensam té un interès econòmic i social minoritari per als ciutadans de les Balears, no podem menys que reclamar del propi Consell i sobre tot del Govern un major esforç per la promoció del turisme ornitològic i naturalístic, un tipus d’activitat turística que consideram molt més interessant des dels punts de vista ambiental, econòmic i social.

Les properes cites són del 25 al 27 de febrer a la FITO , i del 19 al 21 d’agost a la BirdFair. Esperam que el Govern (Conselleries de Turisme i Treball, i de Medi Ambient i Mobilitat) i el Consell de Mallorca (Departament de Medi Ambient) les tenguin ben presents.

(1) http://www.fioextremadura.es/

(2) http://www.rspb.org.uk/Images/watchedlikeneverbefore_tcm9-133081.pdf

(3) http://www.birdfair.org.uk/

Llegir 703 vegades Darrera modificació el Dimarts, 17 Gener 2017 17:00

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.