Ornitologia

06/07/2013. Sortida vespertina per observar falcons marins

Visitam l’Albufereta a posta de sol, per veure caçar els falcons

06/07/2013. Sortida vespertina per observar falcons marins

Visitam l’Albufereta a posta de sol, per veure caçar els falcons


Ahir divendres, dia 05 de juliol  el GOB ornitologia va organitzar de nou una sortida ornitològica per conèixer, de més aprop, els falcons marins.

 
El GOB-Ornitologia va rebre, el passat divendres, a un bon grup d’illencs interessats en conèixer la Reserva Natural de s’Albufereta. De la mà del l’expert naturalista i ornitòleg, Pere Vicens, vàrem poder descobrir alguns dels tresors ornitològics que guarda aquest desconegut espai natural.
 
Els protagonistes de la sortida fou, sense dubtes, un nombrós grup de falcons marins (Falco eleonorae) que acudiren puntuals a la cita i, que amb els seus vols acrobàtics per capturar coleòpters al vol, feren gaudir de valent als assistents, ja quasi entrada la fosca.
 
Els falcons marins realitzen un increïble viatge des de Madagascar, creuant l’Àfrica desèrtica i dels Grans Llacs per arribar a la Mediterrània on tenen establertes les seves colònies de cria. Les Balears acullen diversos llocs de cria d’aquesta preciosa espècie. Just arribar a les illes centren la seva alimentació en la captura d’insectes diversos, que capturen al vol. Entre ells destacam el coleòpter Escarabat de Sant Joan (Polyphylla fullo) que emergeix de la sorra entre els mesos de juny i  juliol, a posta de sol. Aquest és el moment que és aprofitat per aquests falcons per capturar-los, fet  que tot el grup que ens va acompanyar ahir va poder descobrir i gaudir.
 
A més a més, s’observaren agrons (Ardea purpurea, Egretta garzetta) orvals (Nycticorax nycticorax), llambritges (Sterna hirundo), tiruril·los (Charadrius alexandrinus), avisadors (Himantopus himantopus), corbs (Corvus corax), caçamosques (Muscicapa striata), falzies (Apus apus), cabots (Delichon urbicum), sol·leres (Emberiza calandra), butxaquetes (Cisticola juncidis)… i molts altres més, sense oblidar-nos de l’avistament d’un àguila peixatera (Pandion haliaetus).
 
La presència, entre el grup d’assistents, de la directora de la Reserva Natural, Carolina Encinas, va contribuir, com no, a l’èxit de la trobada. Des d’aquí agrair-vos a tots la vostra participació.

 

 

Tags: Incineració,, No volem ser el femer d'Europa, residus, Tirme,

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents