Durant diversos dies del mes de gener s’ha realitzat el cens d’aus aquàtiquesi limícoles a les Balears, un cens que s’emmarca dins el «International Waterbird Census» que coordina Wetlands International (www.wetlands.org) i que se realitza cada any durant l’hivern.
La Fundació Baleària i el Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa han reprès la cooperació en el seguiment científic de cetacis, aus marines i tortugues en els vaixells que fan la ruta Palma-València.
En relació a les recents declaracions realitzades pel Director Insular de Medi Ambient del Consell de Mallorca davant determinat mitjà de comunicació, en les quals qüestiona l'ús de l'anellament com a metodologia per l'estudi de les aus, diferents entitats ornitològiques hem elaborat i signat el següent escrit de rèplica.
La Comissió Europea podria enviar properament una comunicació d’inici de procediment d’infracció contra Espanya, per fer cas omís al pla d’acció per a la conservació d’aquesta espècie.
En el marc del projecte de seguiment de les diferents espècies d’aus presents a les ZEPAs del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana, el GOB ha comprovat que hi ha fins a 6 espècies d’aus que tenen tota la seva població reproductora de les Balears dins les zones ZEPA de la Serra de Tramuntana, donant valor a aquesta important figura de protecció
Aquest nombre inclou 73 espècies, entre elles anàtides, agrons, limícoles i altres que viuen a aquestes zones humides, incloses alguns rapinyaires.