General (50)

Ahir més de 40 entitats signants del manifest “La vida al centre” feren una primera trobada a Can Alcover per articular propostes comunes i avançar-se, des de la col·lectivitat, a les amenaces de la crisi que ve.

El mateix dimecres que el Consell de Govern aprovada el decret llei de mesures urgents i extraordinàries, els companys de Greenpeace treien un informe on denunciaven la destrucció de polítiques ambientals amb l'excusa de la reactivació econòmica post-covid, comparant les iniciatives nefastes impulsades a diferents territoris, entre els quals les Illes Balears.

El Govern PSOE -MES i PODEM preparen un decret llei que permetrà als hotels augmentar la seva superfície fins a un 15% sense llicència i poguent-se botar les normatives urbanístiques i la corresponent tramitació d'acord amb els instruments de planificació

Les mateixes receptes de sempre. Tornen els decrets lleis a l'estil dels ja impulsats arran de la crisi 2008. El Govern beneficia hotelers i planteja beneficis fiscals, per exemple, a les taxes portuàries.

Les entitats signants reclamen abordar el replantejament de les nostres Illes posant la vida al centre de les polítiques públiques, prenent decisions valentes respecte a l’emergència climàtica i encarant amb un actitud resolutiva i transformadora i des del diàleg social -ampli i divers - el model socioeconòmic.

Les entitats impulsores fan una crida a col·lectius, entitats i a la ciutadania en general a signar aquest manifest per tal d’exigir que la sortida de la crisi sanitària tengui com a pilars fonamentals la justícia social, climàtica i ambiental i la cura del territori i les persones, com a base d’una nova economia.

Avui dematí, membres del GOB han mantingut una reunió amb el Conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

La xarxa SET, de la que en som membres el Col·lectiu Ciutat per qui l'Habita i el GOB Mallorca, neix el 2018 de la voluntat d'elevar una veu col·lectiva de resistència davant del procés de turistització que pateix el sud d'Europa. Actualment formada per 25 nodes de ciutats i territoris europees, reivindica la necessitat de construir nous escenaris d'economia i de vida.

Davant els escenaris econòmics i socials que es dibuixen, el GOB presenta una sèrie de propostes econòmiques per fer front a la situació postCOVID enfocades a una transició socioecològica.

Pàgina 1 de 5

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.