Dimarts, 27 Novembre 2018 13:42

#MÉSMASSIFICACIÓ ÉS MENYS: La nova campanya de socis i sòcies del GOB

El GOB llança una campanya de socis en la que apel·la a lluitar contra la massificació i el creixement il·limitat

 

Avui, en motiu del #givingtuesday, dia global per donar i col·laborar amb causes socials, llancem la nostra nova campanya de socis i sòcies del GOB amb el lema #mésmassificacióésmenys per demanar el suport actiu de la societat mallorquina en la lluita contra les diferents amenaces que està patint Mallorca i que s'estan incrementant en els darrers anys.

Després de la gran crisi econòmica, quan es creia que el boom de la construcció i la destrucció no es tornarien a veure hem tornat a un escenari de màxima emergència: el creixement urbanístic segueix sense límits, les carreteres es converteixen en autopistes, mentre els espais naturals i ecosistemes protegits continuen degradant-se i la nostra biodiversitat continua amenaçada. Però a més, hem de fer front a noves amenaces: la turistització i la massificació de la nostra illa, que han arribat a uns extrems inimaginables fa ben pocs anys, però que ja esdevenen insostenibles per a tots, amb conseqüències no només sobre el nostre territori si no també sobre la nostra societat.

El GOB, per tant, ha de fer front i continuar actiu contra moltes i diverses amenaces. El període exigeix d’esforços i d’abordar amb nombroses estratègies els diferents impactes, una feina global que duem a terme per intentar posar fre, per plantejar alternatives, per aturar projectes destructors i aportar el nostre coneixement i la nostra militància al servei del decreixement i de la sostenibilitat ecològica i social.

En aquest context més que mai el reforç dels socis. A més dels suports virtuals, les signatures, adhesions a les nostres peticions a xarxes socials que rebem dia a dia, necessitem el compromís de més i més persones que ens ajudin a portar endavant les nostres campanyes i accions reivindicatives però també tots els nostres projectes d’educació ambiental, ornitologia o per a millorar la gestió de la Trapa.

La campanya s’ha plantejat posant de relleu diferents problemàtiques que son només tres exemples d’amenaces molt importants que pateix l’illa. Comencem amb la posidònia, que ha estat objecte del nostre estudi i feina, tant en el període previ a la norma, com en la elaboració del Decret, com després en el seguiment de la seva aplicació i la denúncia de la manca de mitjans per a la seva protecció.

Però és només un dels exemples de la nostra feina al 2018, que volem que continuï amb més força al 2019. És només un dels exemples de les amenaces que patim i contra les que hem de lluitar, per que la massificació i el creixement sense límits no aturen. I les seves conseqüències són devastadores i ben visibles. Per fer-ho necessitem més socis. Amb la campanya #MésMassificacióésmenys fem una demanda expressa a la societat per que ens doni suport i es faci sòcia.

Aquesta campanya ha estat i serà possible gràcies a nombrosos suports i col·laboracions de mitjans i agències que han entès la seva urgència i la necessitat que tenim com a GOB de disposar de diferents altaveus per arribar a més gent, així com un equip creatiu que ha col·laborat i treballat intensament amb nosaltres.

 

Llegir 420 vegades Darrera modificació el Dimecres, 28 Novembre 2018 09:43

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.