El GOB compta amb una variada oferta educativa per a població escolar: tallers, visites a espais naturals, jocs..., una oferta diversa d'activitats en la qual han participat molts d'alumnes dels tots els centres de Mallorca.

 

 

 

 

 

 

El GOB amb les escoles del Pla

 

 

 

Activitats educatives d’Alcúdia

 

 

 

 

 

Programa educatiu de la Trapa

La Trapa és una Finca forestal situada al municipi d'Andratx i propietat del GOB, adquirida l’any 1980 per subscripció popular. Els potencials de la Trapa per a l’educació ambiental són molt grans: participació directa en la recuperació forestal; interpretació del paisatge; estudi de l’agricultura de muntanya; observació de fauna i flora; observació dels elements d’arquitectura tradicional; estudi del cicle de l’aigua en una zona especialment seca; etc.

Activitats educatives d’Alcúdia

El GOB amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcúdia realitza un programa d’activitats d'educació ambiental adaptat al municipi. Les activitats que se realitzen tenen l’objectiu de donar a conèixer als escolars d’Àlcúdia els espais naturals més propers i treballar els temes ambientals del municipi, com la conservació de la fauna i flora del Bosc de la Victòria o el gran valor que te preservar la zona humida de Maristany, incrementant d’aquesta forma el coneixement sobre l’entorn immediat i la seva problemàtica i afavorint la implicació dels infants amb la conservació del medi.

El GOB amb les escoles del Pla

En el marc del Projecte per a la promoció dels valors naturals i culturals del Pla de Mallorca, que realitza el GOB amb l'ajuda d'un programa LEADER, s'han editat 1000 quaderns didàctics per donar a conèixer als infants del Pla els valors paisatgístics, culturals i patrimonials de l'entorn on viuen. El GOB ofereix aquestes activitats a les escoles dels municipis de Petra, Vilafranca; Montuïri, Maria de la Salut i Ariany.

Contacontes sobre medi ambient

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Palma ofereix unes activitats de contacontes sobre temes de medi ambient, realitzades per educadors ambientals del GOB i dins del marc de l'Agenda 21 Escolar. L'activitat es realitza a la Biblioteca Municipal més propera al centre educatiu.

Programa de mobilitat sostenible

Amb la realització de diferents activitats, l’alumnat que participi en aquest programa coneixerà la problemàtica relacionada amb les diferents maneres de moure’s i valorarà la importància de la mobilitat sostenible a Palma, analitzant les facilitats i les dificultats que el barri els dóna per desplaçar-se a peu, en bicicleta o en transport públic a l’escola, i coneixerà els hàbits i els comportaments que contribueixen a avançar cap a una cultura de la mobilitat més sostenible i segura.