Dilluns, 02 Juny 2014 12:35

02.06.2014. La nova línia d’Alta Tensió de Llucmajor afectaria la Milana, en perill d’extinció

El GOB va proposar el 2011 la declaració de la Marina de Llucmajor com a ZEPA per la seva importància per a la conservació de la Milana

 

 

 

02.06.2014. La nova línia d’Alta Tensió de Llucmajor afectaria la Milana, en perill d’extinció

 

El GOB va proposar el 2011 la declaració de la Marina de Llucmajor com a ZEPA per la seva importància per a la conservació de la Milana

______________________________________________________________________________________________________________________ 

 

Un dels projectes de nova línia elèctrica d’alta tensió plantejat per REE afectarà la Marina de Llucmajor. Aquest és un espai ecològicament excepcional, amb una estructura agrària i forestal en forma de mosaic, fet que li confereix un elevat nivell de biodiversitat.

 

La Marina és una zona importantíssima per a la Milana, espècie catalogada en perill d’extinció a nivell estatal i que afortunadament a Mallorca, després d’una dècada d’esforços en conservació, s’està començant a recuperar. Aquest espai natural és un lloc d’alimentació molt important per a diferents espècies d’aus rapinyaires, com esparvers, arpelles i milanes. També la reintroduïda àguila coabarrada està utilitzant aquest espai de forma important. Per al cas de la milana, amb el lent però progressiu creixement de la població mallorquina, s’han instal·lat a la Marina algunes parelles reproductores.

 

 

El GOB va elaborar i remetre l’any 2011 un informe a la Conselleria de Medi Ambient en el qual s’instava a la declaració d’una gran ZEPA (Zona d’Especial Protecció per a les Aus) a la Marina de Llucmajor. A part de la importància de la zona per a la milana, hi trobam poblacions de 15 espècies d’aus considerades de protecció prioritària per la directiva europea de conservació de les aus silvestres (2009/147/CE).

 

Les línies elèctriques, especialment les d’alta tensió, constitueixen un risc per a grans espècies com la milana, que poden topar amb els cables i patir lesions que acabin amb la seva vida. El cable superior de les línies d’alta tensió és més prim que els altres i més mal de veure, i especialment els dies de vent, quan és més complicat controlar el vol, les milanes hi poden topar. Al llarg dels darrers anys s’han registrat a Mallorca diversos casos d’exemplars que havien patit fractures alars a causa de topades amb línies elèctriques.

 

Per tot això el GOB reitera la seva oposició a la construcció d’una nova línia elèctrica aèria d’alta tensió a la Marina de Llucmajor, i igualment reclama al Govern la declaració d’una ZEPA per tal de facilitar la conservació de la important biodiversitat de la zona.

 

El seguiment d’exemplars mitjançant satèl·lit, realitzat pel GOB al llarg dels darrers anys, demostra la importància de la Marina de Llucmajor per a la milana.

 

Llegir 1197 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 19:36

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.