Dimecres, 07 Mai 2014 01:00

07/05/2014. El Grup Excursionista del GOB col·labora en la protecció d'un endemisme a la Serra de Tramuntana

Diumenge passat es protegiren més de 15 exemplars d'Euphorbia fontqueriana al Coll des Prat

07/05/2014.  El Grup Excursionista del GOB col·labora en la protecció d'un endemisme a la Serra de Tramuntana

Diumenge passat es protegiren més de 15 exemplars d'Euphorbia fontqueriana al Coll des Prat


El passat diumenge el Grup Excursionista del GOB realitzà una acció de conservació i protecció d'un endemisme del Coll des Prat durant la seva sortida al Massanella.

L'acció duita a terme per una vintena de persones consistí en la recerca d'exemplars de l'Euphorbia fontqueriana i la seva protecció contra la predació de les cabres. Aquesta planta endèmica de Mallorca i de la Serra en tot el món només es troba localitzada al Coll d’es Prat (Escorca). A fi d'intentar contribuir a la seva reproducció, s'ha instal·lat protectors (malles de filferro) que impedeixen que les cabres puguin menjar-se les flors de l'Euphorbia, i d'aquesta manera poder fomentar la seva reproducció per la zona.

Aquesta acció resulta de vital importància per aquest endemisme no únicament pel fet de protegir-la contra la predació de cabres sinó també per tal de senyalitzar-la per a possibles excursionistes que surtin del camí. Es van localitzar un gran nombre d'exemplars a les proximitats del camí de la GR 221 que passa pel Coll des Prat. Tenint en compte la gran pressió que suporta aquest camí pel pas d'excursionista al llarg de l’any i sumant fins i tot el recent pas intens de més de 1000 persones durant una prova esportiva, es manifesta la necessitat d’una correcta indicació dels camins i també de la protecció i senyalització d'aquest valuós endemisme.

El GOB realitza activitats d'excursionisme amb les que vol destacar que l'ús de la muntanya o els espais naturals per esbarjo o activitat esportiva no és incompatible ni molt menys amb un respecte per la natura o per aproximar-se a conèixer i conservar la naturalesa, i que cal anar més enllà del seu ús únicament esportiu sense tenir en compte la fragilitat dels valors naturals.

Llegir 1393 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 19:36

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.