Imprimir aquesta pàgina
Dimarts, 09 Març 2010 00:00

09/03/10 La intenció del PP, de declarar el projecte de golf de Son Bosc “d’interès autonòmic” podria semblar una proposta dels anys ’60, però no...

Turisme i medi ambient: hem après alguna cosa en 50 anys?
El GOB reclama seny i responsabilitat pel que fa al futur de Son Bosc

9 de març de 2010

La intenció del PP, de declarar el projecte de golf de Son Bosc “d’interès autonòmic” podria semblar una proposta dels anys ’60, però no...
Turisme i medi ambient: hem après alguna cosa en 50 anys?
El GOB reclama seny i responsabilitat pel que fa al futur de Son Bosc


L’any 1963 s’aprovà la Ley de Zonas y Centros de Interés Turístico Nacional, amb la intenció de promoure el desenvolupament d’infrastructures turístiques. El turisme de masses era un negoci incipient, i la planificació urbanística es va sotmetre completament per facilitar el seu creixement.

Ahir el Partit Popular llançà una notícia que sembla extreta d’aquell context: estudia la presentació d’una proposició de llei per declarar el projecte de camp de golf de Son Bosc “d’interès autonòmic”. Lamentam que els dirigents de la força política més votada a les Illes Baleares puguin plantejar aquesta idea l’any 2010, amb l’experiència acumulada al llarg de les darreres dècades.

Son Bosc, aferrat al Parc Natural de s’Albufera de Mallorca (del qual en va formar part durant 8 mesos l’any 2003) ha estat identificat com un dels indrets de major biodiversitat de Mallorca, i per això el Govern, el passat 24 de febrer, decidí iniciar la redacció d’un Pla d’Ordenació de Recursos Naturals (PORN) per tal de resoldre una sèrie de necessitats del Parc Natural, entre elles la inclusió de terrenys perifèrics d’alt valor ambiental.

Actualment ja existeixen 26 camps de golf a les Illes Balears, 24 d’ells a Mallorca. Com és possible que algú pugui plantejar que és “d’interès autonòmic” la construcció del camp de golf número 25 a Mallorca, a un lloc de valors naturals extraordinaris i aferrat a un Parc Natural?

Davant això el GOB reclama seny i responsabilitat a la classe política balear. Dies després de l’acord del Govern d’iniciar el PORN, el passat 2 de març l’Agrupación de Cadenas Hoteleras va manifestar que “la decisión tomada por el Govern es contraria a la política turística que debería desarrollarse desde Baleares”. La promotora Golf Playa de Muro S.A. està formada bàsi-cament per hotelers de la zona. Dos dies més tard, Unió Mallorquina presentà al Parlament una proposició no de llei el la qual “es proposa que el Govern de les Illes Balears no paralitzi la materialització d'aquest projecte” (camp de golf de Son Bosc). I ara el Partit Popular va encara més enllà, amb aquesta proposta tan anacrònica com irresponsable.

Des del GOB consideram que es pot diversificar l’oferta turística sense haver de destruir valors naturals. Milers de visitants acudeixen cada any a s’Albufera i el seu entorn, atrets per la seva flora i fauna. Son Bosc té uns valors naturals molt atractius per aquest tipus de turisme, de temporada baixa. Per això instam al Govern a protegir Son Bosc definitivament i promoure el seu ús compatible amb els valors naturals presents. De la mateixa manera consideram que seria molt positiu per la nostra societat un canvi de tarannà de determinats sectors econòmics i polítics ancorats en el passat.

Llegir 979 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 19:58