Dilluns, 18 Agost 2014 01:00

18/08/2014. El GOB anima els propietaris de finques rústiques a declarar refugis de fauna

Amb l’obertura de la mitja veda de caça la setmana passada, el renou de dispars s’intensifica a la fora vila

18/08/2014. El GOB anima els propietaris de finques rústiques a declarar refugis de fauna

Amb l’obertura de la mitja veda de caça la setmana passada, el renou de dispars s’intensifica a foravila

 


 

L’activitat cinegètica de la temporada 2014-2015 es va intensificant. Va començar a Mallorca el 22 de juny, quan es va obrir la caça del conill, si bé ha estat des del passat 15 d’agost quan la presència de caçadors al camp s’ha fet notable amb l’obertura de la mitja veda de caça. Ara es permet la caça de la guàtlera, la tórtora, la tórtora turca, el tudó, el colom salvatge, el conill i la llebre. Tot i això, el renou dels dispars assolirà la seva màxima intensitat a partir de l’obertura de la caça menor dia 12 d’octubre, moment a partir del qual es podrà caçar entre d’altres el tord, l’espècie més abatuda a Mallorca.

La densitat de caçadors a Mallorca és molt alta (triplica la mitjana estatal), com també ho és la densitat de població en general i la intensitat dels usos que els ciutadans fan del medi rural. Tot plegat, són habituals els conflictes d’interessos entre propietaris rurals i caçadors.

 

 

La figura de Refugi de Fauna és una de les opcions que tenen els propietaris per aconseguir que no es caci dins ca seva. El GOB ja ha contribuït a la declaració de més de 50 refugis de fauna a Mallorca, ajudant a propietaris a dur endavant la tramitació. Enguany la hem participat en la declaració de tres nous refugis: Son Canals (Petra), Son Quelles (Felanitx) i Bosc de sa Serra Campanet), a més de l’ampliació del refugi de Sa Bisbal (Selva). Recordem que l’objectiu dels refugis de fauna és la conservació de les espècies d’animals silvestres.

Per tot això, i aprofitant que el renou de dispars comença a ser habitual a finals d’estiu, des del GOB animam els propietaris de finques rústiques a contactar amb nosaltres i declarar refugis de fauna, per tal d’incrementar la superfície de terrenys on la fauna pot menjar i descansar sense perill de mort.

 

Llegir 2164 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 19:52

festedelgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.