Dimarts, 16 Agost 2016 10:20

El GOB anima a la creació de refugis de fauna per evitar la caça

El GOB anima a la creació de refugis de fauna per evitar la caça Andrej Chudy

Ahir comença la temporada de mitja veda de caça, i el renou de dispars va omplir la foravila.

 

Ahir, 15 d’agost, va començar el període de caça de “mitja veda”, que s’estendrà fins el 12 d’octubre i en el qual es permetrà la caça de conills, llebres, tudons, coloms salvatges, guàtleres i tórtores europea i turca. Tot i que l’activitat cinegètica ja comença el 26 de juny amb l’inici de la temporada de caça del conill, és ara quan s’intensifica de forma evident.

Ahir el renou dels tirs arreu ens va recordar que a Mallorca la densitat de caçadors és molt alta (triplica la mitjana estatal per unitat de superfície), que tenim un territori molt poblat i amb altres usos (agraris, residencials, d’oci, etc) i que existeixen pocs espais on la caça no estigui permesa.

Per això el GOB recorda la seva iniciativa de declaració de refugis de fauna, una de les opcions que tenen els propietaris per aconseguir que no es caci dins ca seva i possibilitar així la tranquil·litat i conservació de la fauna. El GOB ja ha contribuït a la declaració de més de 50 refugis de fauna a Mallorca, ajudant a propietaris a dur endavant la tramitació.

Recordam que el requisit per a declarar un refugi de fauna és comptar amb una superfície mínima de 10 hectàrees (14 quarterades), que poden pertanyer a un o a més propietaris sempre que hi hagi continuïtat entre les diferents parcel·les. La majoria de refugis que ha impulsat el GOB els darrers anys estan formats per diverses parcel"les (en algun cas més de 50) de diferents propietaris que es posen d’acord per evitar la caça dins ca seva.

Si t'interessa, pots trobar més informació aquí

 

Llegir 2138 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 19:39

festedelgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.