Dimarts, 29 Març 2016 13:38

El GOB aplaudeix el projecte de llei del parc natural d’Es Trenc-Salobrar de Campos

Donam l’enhorabona al Govern per la iniciativa, que avança en la protecció d’aquest espai extraordinari, un tema pendent des de fa 25 anys

 

La Llei 1/1991 d’espais naturals ja va establir entre les seves disposicions que l’àrea natural d’especial interès (ANEI) d’Es Trenc-Salobrar de Campos havia de ser dotada d’una figura de protecció i conservació.

Han hagut de passar 25 anys per què es tramiti la norma legal que convertirà aquest excepcional espai en un parc natural. En passades legislatures es varen fer alguns moviments, iniciant el tràmit del pla d’ordenació de recursos naturals (PORN) de la zona, però la mesura no es va materialitzar. Avui el Conseller de Medi Ambient ha sotmès a informació pública l’avantprojecte de llei de declaració del parc natural, per tal que es puguin presentar suggeriments a la norma.

Des del GOB valoram molt positivament la iniciativa, que establirà l’àmbit de protecció i ordenarà alguns usos, pendent del que pugui determinar amb més detall el futur PORN, que s’haurà d’enllestir en el termini d’un any des de l’aprovació de la llei. Per part nostra, aquests dies analitzarem el text en detall, per tal de fer arribar les esmenes que considerem necessàries.

Animam el Govern a impulsar la ràpida aprovació de la llei per part del Parlament, i a dotar aviat el parc amb els imprescindibles instruments i mitjans de gestió, com són els documents de planificació i els recursos humans i materials necessaris.
 

Llegir 1460 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 20:07

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.