Divendres, 16 Octubre 2015 10:02

El GOB celebra la legitimació de la protecció de Son Bosc, i reclama al Govern que l’incorpori al Parc Natural de s’Albufera

El GOB celebra la legitimació de la protecció de Son Bosc, i reclama al Govern que l’incorpori al Parc Natural de s’Albufera Acció realitzada pel GOB el 22 de maig de 2010 davant la seu d'Iberostar, una de les empreses que impulsen el projecte de camp de golf.

El Secretariat de Ramsar indicà l’any 2010 la necessitat d’ampliar en Parc i millorar la seva conservació


Des del GOB celebram que la justícia doni la raó a les mesures de protecció ambiental, després de la recent sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears que confirma que el Govern actuà correctament quan l’agost de 2010 paralitzà les obres del camp de golf de Son Bosc (Muro) que afectaven la Zona d’Especial Protecció per a les Aus de s’Albufera de Mallorca.

Ara recordam al Govern la necessitat, completament menyspreada per l’anterior executiu, de reforçar les mesures de conservació de la zona atenent a les indicacions del Secretariat del Conveni sobre zones humides d’importància internacional (Ramsar).

El novembre de 2010, el Secretariat del Conveni sobre zones humides d’importància internacional (Conveni de Ramsar) remeté al Govern informe de recomanacions sobre la zona humida d’importància internacional de s’Albufera de Mallorca. Aquest informe resultà de la visita d’una Missió d’Assessorament Ramsar (MAR) realitzada en motiu de l’amenaça del projecte de camp de golf projectat a Son Bosc, colindant amb s’Albufera, i entre altres punts recomana “la desestimación definitiva del proyecto de construcción de un campo de golf y la aprobación urgente de los preceptivos instrumentos de gestión y planificación del espacio Parque Natural (PRUG, PORN), entre otros.”

Recordem que el PORN de s’Albufera, iniciat el febrer de 2010, que entre altres aspectes importants pretenia la incorporació de Son Bosc al Parc Natural, fou anul·lat l’agost de 2010 per la vergonyosa llei de declaració d’interès autonòmic de la construcció del camp de golf de Son Bosc, aprovada al Parlament amb els vots de PP i UM.

Així, ara instam el Govern a tornar iniciar el procediment de redacció del Pla d’Ordenació de Recursos Naturals de s’Albufera de Mallorca, i a incorporar els terrenys de Son Bosc al Parc Natural.
 

Llegir 1131 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 20:10

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.