Dimarts, 22 Novembre 2016 11:12

El GOB insisteix en la reducció de l'aparcament projectat vora el Salobrar de Campos

Cal reduir el seu impacte ambiental a causa de la proximitat a la zona humida

 

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha fet pública la nova proposta de projecte de llei de declaració del parc natural d'Es Trenc-Salobrar de Campos

L'avantprojecte reformula el tema més controvertit de la llei, els aparcaments públics, establint-ne 3: Sa Ràpita, Sa Barralina i Es Salobrar, amb capacitats màximes de 706, 477 i 538 cotxes respectivament. Així, la capacitat màxima conjunta d'aquestes parcel·les seria de 1.721 cotxes, per damunt dels 1.500 que la mateixa llei preveu autoritzar com a màxim fins que hi hagi una nova determinació per part del PORN (pla d'ordenació de recursos naturals) que s'haurà d'aprovar en el termini d'un any.

Per al GOB la proposta d'aparcament més conflictiva és sense dubte la del Salobrar. Consideram que la capacitat prevista (538 vehicles) és excessiva donada la seva ubicació en un entorn paisatgístic d’alt valor, ja que es situa a poca distància de la salinera i la zona humida. Una instal·lació massiva com la projectada tindrà efectes negatius importants sobre el paisatge. Així, pensam que aquesta zona hauria de tenir la consideració més específica d’aparcament per a visitants del parc lligada a un petita instal·lació de recepció, i per tant amb una capacitat de vehicles substancialment menor.

Llegir 997 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 20:12

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.