Dijous, 03 Desembre 2015 11:01

Felicitam el Govern per l’anunci de declaració d’una reserva marina a l’entorn de Sa Dragonera

Confiam que sigui la primera passa per avançar significativament en l’increment la superfície protegida a les Balears, i per recuperar els nivells de gestió que els espais naturals varen perdre la passada legislatura

 

El Parc Natural de Sa Dragonera comprèn únicament les illes i illots de sa Dragonera, es Pantaleu, Mitjana i Calafats, però no incorpora àmbit marí. Tot i que el Pla Rector d’Ús i Gestió del parc va grafiar l’any 2001 un entorn marí de protecció, la zona no va ser incorporada al parc i no compta amb cap tipus de mesures reguladores.

La necessitat de dotar sa Dragonera d’un entorn marí de protecció és evident, ja que per la seva condició insular els seus sistemes naturals terrestres estan íntimament lligats als ecosistemes marins de l’entorn. Per això aplaudim l’anunci de la Conselleria de Medi Ambient d’iniciar la tramitació d’una reserva marina al freu de sa Dragonera, una mesura reivindicada per les entitats conservacionistes des de la creació del parc natural, i reclamada els darrers mesos també per l’ajuntament d’Andratx i entitats socials i empresariat de la zona.

Des del GOB animam a la Conselleria a que paral·lelament iniciï contactes amb l’administració central per tal d’ampliar la protecció a aigües exteriors, de competència estatal. L’àmbit de protecció ara proposat pel Govern no inclou la totalitat del LIC i ZEPA ES0000221de Sa Dragonera, i es troba a anys-llum de de la ZEPA marina ES0000519 del Ponent de Mallorca, declarada pel Ministeri de Medi Ambient l’any passat (vegin-se mapes adjunts).

Igualment recordam al Govern la necessitat de recuperar els nivells mínims de gestió necessària al conjunt de reserves marines. Els retalls aplicats durant la passada legislatura han deixat les reserves gairebé sense seguiment científic, i amb uns nivells de vigilància absolutament insuficients per garantir el bon funcionament d’aquesta espais protegits marins.

 

 

Ambit del LIC-ZEPA de sa Dragonera

 

Àmbit de la ZEPA marina del ponent de Mallorca

Llegir 1190 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 20:07

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.