Dimarts, 05 Mai 2015 03:02

Insistim en la petició de tancament del safari-zoo de Sa Coma

La fuita ahir de dos ximpanzés torna a posar de manifest les deficiències de les instal·lacions.

 

Ahir escaparen del Safari-Zoo de Sa Coma (Sant Llorenç d’es Cardassar) dos exemplars adults de ximpanzés, considerats agressius i perillosos. A hores d’ara un d’ells ja ha estat abatut prop de Son Carrió.

El GOB ha denunciat reiteradament les males condicions d’aquesta instal·lació, demanant el seu tancament. Anteriorment a aquesta darrera fuita d’animals, el GOB ja va denunciar l’any 2009 la fuita de diversos exemplars d’antílop, que pasturaren durant un temps sense control per les finques veïnades. Igualment l’any 2008 denunciàrem el sacrifici d’una elefanta que, segons informes d’experts, va emmalaltir a causa de les males condicions de manteniment sanitari i les instal·lacions deficients.

 

Aquesta era la instal·lació dels elefants l'any 2008, quan el GOB denuncià la mort d'un exemplar per manteniment inadequat.

 

La Llei 31/2003, de conservació de la fauna silvestre als parcs zoològics, deriva de la Directiva europea 1999/22/CE, relativa al manteniment d’animals salvatges a parcs zoològics. Aquesta normativa té com objectiu millorar les condicions de manteniment dels animals en captivitat en aquestes instal·lacions, i obliga els zoològics a reconvertir-se, deixant de ser simples col·leccions d’animals exposats comercialment al públic per passar a tenir dos objectius fonamentals: la protecció de la fauna silvestre i la conservació de la biodiversitat. Lamentablement alguns zoològics, com és el cas del Safari-Zoo de sa Coma, segueixen essent simplement un negoci turístic i es troben lluny de complir amb les obligacions que marca la normativa vigent.

Les deficiències observades en matèria de manteniment de les instal·lacions, salut dels animals i seguretat dels visitants, sumades a l’evident manca de justificació conservacionista de les instal·lacions, motiven que una vegada més el GOB demani a la Conselleria d’Agricultura el tancament d’aquest zoo. 

 

Signa aquí la petició pública de tancament que hem iniciat a change.org

 
Llegir 2587 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 19:39

festedelgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.