Dijous, 13 Agost 2015 15:02

Son Doblons torna a cremar per segona vegada en 8 dies

El GOB reclama actuacions immediates a la Conselleria de Medi Ambient. 

A hores d'ara torna a cremar la garriga de Son Doblons (Petra) en un incendi que ha consumit ja unes 25 Ha, segons han informat fonts de la Conselleria.

Recordem que el passat 5 d'agost un altre incendi ja va cremar 20 Ha a la mateixa zona. La situació és molt semblant a la que es va patir l'any 2010, quan també es produiren a Son Doblons dos incendis en pocs dies (23 'agost i 7 de setembre).

Des del GOB reclamam una investigació rigorosa i amb suficients mitjans per tal d'identificar el/s responsable/s d'aquests incendis. Essent focs provocats, s'intueix algun tipus de motivació per tal de cremar reiteradament aqueixa zona.

A part de la persecució de l'autoria del delicte, des del GOB reclamam també mesures de recuperació ambiental i protecció de la fauna. La setmana passada vàrem instar la Conselleria de Medi Ambient a disposar la prohibició de la caça a zones incendiades durant 5 anys.

Mesures similars ja existeixen a Catalunya, València i Múrcia, pel que el nostre cas, on no existeix la prohibició, és una excepció en el marc de les comunitats autònomes mediterrànies que compartim el problema dels incendis forestals.

 
Llegir 1737 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 19:40

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.