Dissabte, 26 Setembre 2015 11:33

Un flamenc greument ferit per la col·lisió amb l'estesa elèctrica de Maristany, Alcúdia

Membres del GOB rescataren l'au, i el Cofib se'n feu càrrec per intentar recuperar-la

Ahir horabaixa, membres del GOB localitzaren a la zona humida de Maristany (Alcúdia) un exemplar juvenil de flamenc (Phoenicopterus roseus) accidentat. L'au es trobava enmig de l'aigua, i amb un ala visiblement lesionada. Tot indica que el flamenc col·lisionà amb la línia elèctrica d'alta tensió que travessa la zona humida.

Després d'accedir-hi i treure'l de l'aigua, els ornitòlegs del GOB pogueren comprovar que el flamenc estava ferit de molta gravetat, amb un ala trencada i una greu ferida al costat. Ràpidament l'exemplar fou recollit per un treballador del Cofib, que el traslladà al seu centre per a rebre atenció veterinària i intentar salvar-li la vida.

El flamenc és una espectacular au aquàtica que a les Balears es presenta sobre tot durant les migracions i l'hivern, i té preferència per zones salobres on s'alimenta filtrant l'aigua per capturar petits invertebrats. Les Salines d'Eivissa i el Salobrar de Campos són les seves dues zones d'estada més importants a les Balears.

Al llarg dels darrers anys el GOB s'ha reunit en dues ocasions amb representants de Red Eléctrica de España instant-los a corregir l'estesa elèctrica de Maristany de forma que s'eviti la col·lisió d'aus. La solució consisteix en la col·locació d'elements al llarg dels cables, de forma que siguin més visibles per a les aus i els puguin esquivar. Tot i les bones intencions manifestades, el fet és que a hores l'estesa elèctrica de Maristany segueix essent un perill demostrat per a les aus aquàtiques que volen sobre la zona humida.

Llegir 984 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 19:38

festedelgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.