Dilluns, 17 Novembre 2014 14:14

17.11.2014. El GOB aplaudeix Greenpeace per defensar els vertaders interessos de la població canària

Contràriament a la defensa violenta dels interessos de l'empresa privada REPSOL que ha fet l’Armada espanyola, Greenpeace ha estat protestant pacíficament a Canàries contra les prospeccions, sumant-se a la veu majoritària del poble

 

 

 

17.11.2014. El GOB aplaudeix Greenpeace per defensar els vertaders interessos de la població canària

 

Contràriament a la defensa violenta dels interessos de l'empresa privada REPSOL que ha fet l’Armada espanyola, Greenpeace ha estat protestant pacíficament a Canàries contra les prospeccions, sumant-se a la veu majoritària del poble

______________________________________________________________________________________________________________________ 

El GOB vol agrair la tasca de Greenpeace en la defensa dels interessos de la població canària i en la protecció de l'Oceà Atlàntic davant l'agressió al medi ambient que suposen les prospeccions petrolíferes.

Durant la setmana passada, activistes de l'Artic Sunrise, estaven duent a terme accions de protesta pacífica dins la mar fins que aquestes foren interrompudes de manera violenta i salvatge per part de l'Armada Espanyola, sota les ordres del Ministeri de Defensa que aquí actuà defensant els interessos de l’empresa Repsol (auspiciada pel ministre José Manuel Soria) i no en atenció al clam majoritari de la població canària posicionada en contra de les prospeccions de petroli. Al servei de qui estan el Ministeri de Defensa i l’Armada Espanyola? Del seu poble o dels grups de poder vinculats a les grans empreses energètiques?

Aquest esdevé un dels episodis més desafortunats i greus protagonitzats per l'Armada Espanyola els darrers anys ja que la seva acció intimidatòria s’ha saldat amb dos ferits que exercien de forma pacífica el seu deure de conservar el medi ambient ajustant-se al que diu la Constitució Espanyola en el seu Article 45. Ens sorprèn com es vulnera constantment la Constitució en matèria de protecció del medi ambient doncs ja no pareix que sigui un deure, ni tan sols un dret, l’acció encaminada en protegir-lo i restaurar-lo tal com se’ls encomana als poders públics. Aquesta agressió és una mostra més de l’incompliment per part dels poders públics de la defensa del medi ambient que blinda teòricament la Constitució. Per altra banda, l’acció de l’Exèrcit és doblement desafortunada a l’actuar contra l’interès general del poble que clama per avortar les prospeccions a les costes de Canàries. Aquesta demostració de força contra uns activistes serà interpretada també com un atac al conjunt de la veu del poble que posava simpatia i esperança en les accions de denúncia del grup ecologista Greenpeace.

Cal remarcar que amb més de 40 anys d'existència, Greenpeace s'ha caracteritzat per accions pacifistes i no violentes. Les imatges no donen lloc a dubte: els activistes que es trobaven envoltant els vaixells de Repsol foren literament envestits i atropellats de manera salvatge i sense cap tipus de contemplació per part de les barques de l'Armada Espanyola. L'Armada Espanyola, pagada amb els impostos de tots els membres de l'Estat Espanyol, per ordres del govern Rajoy es dedica a defensar els interessos de l'empresa privada Repsol, tal qual mercenaris. Mentre que Greenpeace, una ONG que vetlla per la protecció i manteniment d’un patrimoni humanitari –la naturalesa–, ha estat defensant de manera pacífica els interessos de tota la població canària en una lluita comú en contra les prospeccions petrolíferes.

Per al GOB és inacceptable la intervenció del govern Rajoy en aquest tema, en primer lloc emetent una Declaració d’Impacte Ambiental favorable a un projecte altament lesiu i perillós pel medi natural i l’economia canària, en segon lloc bloquejant el referèndum que pretenia facilitar l’expressió de rebuig de la ciutadania a les prospeccions, i en tercer lloc ara amb la defensa dels interessos de Repsol utilitzant l’Armada i agredint els activistes de Greenpeace.

 

 

Llegir 1338 vegades Darrera modificació el Dimecres, 10 Juny 2015 23:46

festedelgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.