Energia i canvi climàtic

La xarxa de Sobirania Energètica demàna un futur sense carbó

 

Aquest passat dissabte, 1 de desembre, diverses organitzacions que conformen la Xarxa per a la Sobirania Energètica de Mallorca (Amics de la Terra, ATTAC, GOB, Greenpeace, Som Energia entre altres) han dut a terme una acció davant la central d’es Murterar en Alcúdia per demanar la fi total de la crema de carbó abans del 2025. L’acció consistia en el desplegament d’una pancarta geganta en forma de fletxa apuntada a la muntanya de carbó que cremen en la central, amb el lema “Endesa, Apaga el Carbó”.

 

L’acció forma part de la jornada convocada per la campanya estatal “Un Futur sense Carbó” en la qual han participat centenars de col·lectius i grups de la societat civil en 21 localitats distribuïdes per tot l’Estat Espanyol https://es.greenpeace.org/es/noticias/movilizaciones-en-21-localidades-por-un-futuro-sin-carbon/?utm_medium=social_network&utm_source=facebook&utm_campaign=Energia&utm_content=carbon&utm_term=alianza, a més de les accions similars que s’han dut a terme en altres llocs de tota Europa. Així s’han unit les veus en una per demanar un futur sense carbó i per accelerar la transició cap a un nou model energètic sense carbó, basat en l’estalvi, l’eficiència, l’ús de les energies renovables i la sobirania energètica.

El carbó és el combustible fòssil que més contribueix al canvi climàtic. L’ús de carbó és contrari als compromisos internacionals en la lluita contra el canvi climàtic. És per això, en ens dies previs a la celebració de la 24a Cimera internacional del Clima (COP24) que es celebra aquest any a Polònia, que entitats de molts llocs han sortit al carrer per fer saber que una part important de la societat espanyola demana la fi del carbó, per fer saber al Govern espanyol que compta amb nostre recolzament en aquest respecte i per exigir a les empreses que adoptin plans per tancar els seus negocis contaminants el més aviat possible.

La Xarxa per la Sobirania Energètica de Mallorca demana el tancament de les dues línies antigues de la central d’es Murterar en 2020, tal com preveu el Govern Balear en la seva Llei de Transició Energètica actualment en tràmit, i de les altres dues línies restants abans de 2025. Considera necessària una transició ambiciosa i justa per a la salut de les persones i el medi ambient, assegurant alhora totes les garanties necessàries per als treballadors afectats pel tancament. Cal recordar que el potencial de les energies renovables genera molts llocs de treball.

Tags: #PerunFuturSenseCarbó, central tèrmica, Es Murterar,

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents