Espais naturals

Espais naturals (134)

L’increment del grau de sensibilització ambiental de la nostra societat al llarg de les darreres dècades ha promogut la preservació d’una part important dels nostres espais naturals més rellevants, dotant-los de diferents figures i nivells de protecció. Tot i això, la gestió que es du a terme en aquests espais no sempre és la més adequada per garantir la seva conservació, i es fa necessari vetllar-los continuadament per tal de proposar mesures o fins i tot denunciar amenaces, per la via de la difusió pública, les gestions personals i la participació als organismes consultius (juntes assessores o patronats) dels diferents espais, en els quals hi tenim representació.

D’altra banda, una part rellevant de la nostra biodiversitat i dels espais naturals més valuosos segueixen encara sense el nivell de protecció que es mereixen. Per això cal impulsar la seva declaració com espais naturals protegits (parcs, reserves, etc.), procurant que la seva base normativa (PORN) sigui adequada i suficient. En altres casos, ens podem trobar amb l’existència de projectes o activitats que amenacen la conservació d’aquests espais, cosa que comportarà la nostra actuació de defensa utilitzant tots els mecanismes jurídics i de sensibilització social al nostre abast.

Han presentat una esmena parlamentària pràcticament calcada per permetre 400 cotxes on fa 2 mesos el Govern havia acordat eliminar l’aparcament i restaurar la zona

El més gran espai natural protegit de les Balears és també el de gestió més deficitària

La majoria de les existents foren declarades pel PP, i a cap d'elles la normativa de la ZEPA limita ni prohibeix la caça

 

Observam amb preocupació la manca d'avanços significatius per millorar la qualitat de l'aigua

 

Les manifestacions del seu gerent en relació a la proposta d’ampliació de ZEPAs a Mallorca són plenes de demagògia i falsedats.

Divendres es va acordar instar Medi Ambient a incorporar al parc el seu entorn marí

Pàgina 1 de 12

Butlletí setmanal

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.