Aigua

Aigua (14)

L'aigua, un recurs escàs, és a més un recurs fràgil. La sobreexplotació i la contaminació d'aqüífers representa una de les principals amenaces, juntament amb la construcció de grans infrastructures per a l'abastament i tractament de les aigües. En aquest sentit les propostes del GOB per aconseguir una gestió integral de l'aigua racionalitzant l'explotació dels recursos, millorant les infrastructures de depuració per optimitzar la reutilització i recuperació del recurs aigua, reduint al màxim les pèrdues a les xarxes de distribució, i considerant la dessalació com a darrera opció per a l'abastament d'aigua potable pels impactes que genera, tant la pròpia infrastructura, com el procés de dessalació, i prioritzant una actuació efectiva envers la gestió de la demanda.

El repte climàtic indueix a la necessitat de renaturalitzar les ciutats, i els torrents són un element clau per a l'ecosistema urbà.

Les aigues tractades s'aboquen de forma descontrolada al port i en conseqüència a la, ja molt malmenada, Badia de Palma.

Aquests dies està sent notícia, la localització i denúncia per part dels agents de medi ambient de fins a 10 pous il·legals d’aigua potable que són utilitzats per mitja dotzena de camps de golf.

 

Pla anual d'inversions de l'Impost de Turisme Sostenible

L'increment de capacitat de les infraestructures no hauria de ser un objectiu

Per altra banda, consideram un error que l'impost es plantegi com una entrada de doblers per suplir el dèficit de finançament o pressupost del Govern en les àrees de gestió corresponents.

Cal restringir i limitar usos per a regs de camps de golf, turisme immobiliari, piscines i parcs aquàtics per garantir l'abastament imposant si cal, mesures coercitives.

El GOB presenta un escrit davant el Consell Balear de l’Aigua i el Consell de Govern sol·licitant la nul·litat del procés administratiu relatiu a l’aprovació de la revisió del Pla Hidrològic i advertint de les responsabilitats penals de la irregularitat del procés.

 

Camps de golf: poden regar amb aigua potable des de la Llei Company. L'empresa CALA PROVENSALS, S.A ha demanat extreure 200.000 m3 anuals, el consum equivalent a un municipi de 4.000 habitants per a reg de Camp de golf.

El Pla Hidrològic està orientat a eliminar controls i permetre activitats que poden posar en perill els pous de reserva i garantia d'abastament de la població.

 

Pàgina 1 de 2

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.