Dijous, 04 Desembre 2014 11:52

04.12.2014. Ni d'Irlanda ni d'Itàlia. La importació de residus és un frau als ciutadans.

Els reiterats escàndols vinculats a les obscures operacions d'importació de residus i la constatació de totes les mentides defensades pel partit popular obliguen a avortar definitivament aquesta farsa i assumir responsabilitats polítiques. 

 

 

 

04.12.2014. Ni d'Irlanda ni d'Itàlia. La importació de residus és un frau als ciutadans.

 

Els reiterats escàndols vinculats a les obscures operacions d'importació de residus i la constatació de totes les mentides defensades pel partit popular obliguen a avortar definitivament aquesta farsa i assumir responsabilitats polítiques.

_________________________________________________________________________________________

 

D'ençà de l'inici de l'operació d'importació de residus, els escàndols i les mentides, s'han succeït i has estat defensades de manera vergonyosa i intolerable i contra l'interès públic, per part del grup popular al Consell de Mallorca, i concretament pel departament de Medi Ambient d'aquest, encapçalat per Catalina Soler.

 

Els negocis bruts

En el primer escàndol vinculats als residus procedents d'Itàlia, el GOB ja va demanar la dimissió de Catalina Soler, però no només no va dimitir sinó que va continuar i continua mentint als ciutadans per defensar aquesta estafa, promoguda per TIRME i recolzada per la institució insular. Avui s'aprova una nova operació d'importació de fems procedent d'Itàlia, metre fa uns mesos transcendia la notícia de que una central precisament italiana compra biomassa forestal menorquina per generar electricitat a Itàlia

 

«Mentre a Menorca ho tenen organitzat per exportar a Itàlia 40.000 tones anuals de biomassa natural combustible, a Mallorca el Consell està ocupant el seus esforços intentant convèncer a la ciutadania i als poders fàctics de les presumptes bondats d'importar fins 200.000 tones anuals de residus combustibles derivats dels fems.» Perquè anar a cercar fems fora, si aquí tenim biocombustible que sobra. GUILLEM MAS GORNALS. INVESTIGADOR EN GEOCIÈNCIES. Article d'opinió publicat al Diario de Mallorca el 17.10.2012.

 

El frau de la importació de residus

Tot seguit un resum de les mentides que amaguen els vertaders interessos de la importació de residus.

 

  • El xantatge de la tarifa: el que havia de ser "el miracle" per permetre abaixar la tarifa del tractament de residus a Mallorca - la importació de residus - , resulta que només implica una reducció de 13 €/tona. Però no una reducció respecte de la tarifa actual, sinó una reducció respecte de la tarifa proposada per TIRME per l'any 2014 que suposa un increment de prop de 50€. Per tant la tarifa seguiria augmentant, malgrat la importació de residus 37€/tn
  • Els ciutadans pagaran el tractament dels residus de fora amb els que TIRME s'enriqueix. Les instal·lacions del servei públic insularitzat de gestió de residus, han de servir estrictament per tractar els residus generats a la Illa. Amb la importació de residus, s'obri la porta a residus de fora incrementant els costos ambientals i de salud per a la població de les illes balears, per a benefici única i exclusivament de TIRME. A més, els proveïdors d'aquests residus, només paguen el transport, el tractament (incineració) l'assumeix TIRME i el repercuteix a tarifa. Per tant els ciutadans acabam pagant la incineració dels residus que importam mentre TIRME es beneficia de la venda de l'electricitat que es genera en aquest procés.

 

 

Per tot això, exigim l'avortament definitiu de les intencions d'importar residus, i exigim que el partit popular assumeixi responsabilitats polítiques davant d'aquest clar i evident frau a la ciutadania.

 

Més informació de la campanya a : http://novolemserelfemerdeuropa.wordpress.com/

Vos recomenam a més, el comunicat: TIRME és una estafa

I si vols entendre el perquè de tot plegat: La incineració a Mallorca: el perquè de tot plegat

 

 

 

 

Llegir 1498 vegades Darrera modificació el Dimecres, 10 Juny 2015 23:33

festedelgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.