Imprimir aquesta pàgina
Dijous, 25 Octubre 2018 11:22

Antoni Noguera, batlle de Palma “Només podrem aconseguir una Palma verda si tenim una mar sense plàstics”

El batlle de Palma, Antoni Noguera, i la regidora d’ecologia, Neus Truyol, conjuntament amb les entitats de la plataforma ‘Per Una Mar Sense Plàstic’ han volgut escenificar el seu suport a les propostes de la futura Llei de Residus balear instal·lant per un dia una màquina de retorn d’envasos davant de la Plaça de Cort.


El retorn d’envasos al comerç és una pràctica que ja funciona amb éxit a 40 regions del món i que aconsegueix recuperar més del 90% de llaunes i ampolles i, a més, una de les mesures estrella d’una llei pionera que vol garantir la prevenció i reutilització de la majoria dels residus que es generen a les Illes.

“Palma dóna el seu suport a totes les iniciatives que promou la nova Llei de Residus i que suposen una innovació en la gestió de residus, com és la devolució dels envasos de begudes”, ha declarat el batlle de Palma després de retornar una ampolla a la màquina de retorn d’envasos que estarà tot el dia davant de la Plaça de Cort. “Palma vol ser una ciutat innovadora en matèria de prevenció de generació de residus, neteja viària i reciclatge. Només podem construir una Palma verda si tenim un mar sense plàstics”, ha recalcat Noguera.


“La llei ha d’obrir la porta a nous sistemes complementaris als contenidors com és el Sistema de Dipòsit d'envasos, que permetrà reutilitzar i reciclar la majoria de les ampolles i llaunes i ajudar-nos a aconseguir una Palma lliure de plàstics”, ha valorat la regidora d'ecologia, Neus Truyol.
Per la seva banda, Jaume Rivera, portaveu de 'Per Una Mar Sense Plàstic' i vicepresident de Pimeco, ha recordat que Palma, Mallorca i les Illes tenen un greu problema amb els residus abandonats, principalment amb el plàstic. “La nova Llei de Residus promou solucions que tenen el suport de la majoria de la societat i de les institucions europees, que protegeixen la salut de la ciutadania i que generen estalvis per als municipis”, ha detallat.

 

 

Aquesta acció ha estat realitzada amb el suport econòmic de Beyond Plastic Med. El seu contingut és responsabilitat del GOB i no es pot considerar que reflexa la opinió de la Fundació Prince Albert II de Mónaco, de BeMed o dels seus fundadors

Llegir 566 vegades Darrera modificació el Dijous, 18 Juny 2020 10:41