Dimarts, 07 Juliol 2015 03:02

La Plataforma No Volem ser el femer d'Europa aplaudeix l'anunci de la prohibició d'importar residus d’Europa, però adverteix que no basta.

La Plataforma recorda que la solució única i definitiva per a possibilitar una gestió de residus sostenible és revisar els termes de la concessió del servei de residus a l'empresa privada TIRME.

La Plataforma sosté a més, que la prioritat ha de ser anar tancant línies d’incineració i això és incompatible amb la importació també dels residus de Menorca i Eivissa.

La Plataforma NO volem ser el femer d'Europa, que la passada legislatura va dur a terme una important campanya per intentar evitar la importació de residus per incinerar a Son Reus https://novolemserelfemerdeuropa.wordpress.com/valora molt positivament l'anunci de paralització/prohibició de la importació de residus d’Europa per cremar a Mallorca, però lamenta que es continuï amb la idea d’importar i cremar residus no tractats (RSU) de les illes veïnes ja que l’augment de les tonelades a incinerar és incompatible amb l’objectiu prioritari de reduir la incineració a Mallorca, i tancar línies d’incineració. Si les infraestructures estan sobredimensionades, cal cercar responsables de la mala gestió política i tancar el que no necessitam.

Per altra banda, la Plataforma adverteix a més, que això no basta per a capgirar l'actual gestió insostenible dels residus a Mallorca que segueix basada amb la incineració i apunta que la clau està en la revisió i modificació de la relació contractual que regeix la concessió del servei públic de gestió de residus a l'empresa concessionària TIRME. Un contracte que els mateixos funcionaris del Consell de Mallorca, no han dubtat en qualificar de «contracte lesiu pels interessos públics que representa l'administració»

Foto GOB. Protesta contra la importació de residus davant del Parlament al 2012

Per tot això, des de la Plataforma continuaran treballant pels aspectes que consideram claus per a capgirar l'actual model de gestió de residus a Mallorca i que són:

  • Revisió dins aquest any del Pla Director Sectorial de Residus: revisió i optimització del funcionament de les infrastructures actuals de gestió de residus, inversió dels objectius generals i estratègics del pla, que actualment marquen com a objectiu la incineració com a principal destí dels residus (60%); tancament progressiu dels forns de la incineradora

  • continuïtat de la MESA ESPECÍFICA EN MATERIA DE REVISIÓ NORMATIVA I CONTRACTUAL DE LA GESTIÓ DE RESIDUS A MALLORCA, en la qual hi tenen presència les entitats ecologistes que formen part de la Plataforma i que es va crear la passada legislatura amb l'objectiu concret d'abordar el contracte del Consell de Mallorca, amb l'empresa concessionària TIRME. Des de la plataforma demanam que es convoqui aquesta MESA dins aquest mes de juliol.

Llegir 1392 vegades Darrera modificació el Dissabte, 11 Juliol 2015 13:05

festedelgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.