Dimecres, 02 abril 2014 12:07

02.04.2014. EL GOB celebra un any de la demolició dels apartament il·legals de ses Covetes

El símbol per excel·lència dels èxits aconseguits per la lluita social ecologista.

 


 

02.04.2014. EL GOB celebra un any de la demolició dels apartament il·legals de ses Covetes

El símbol per excel·lència dels èxits aconseguits per la lluita social ecologista.

_________________________________________________________________________________________

El GOB celebra avui l'inici, ara fa un any, de la demolició dels apartaments il·legals de ses Covetes. Va ser l'inici del final d'una lluita social sense precedents i que s'han convertit en un símbol de la lluita ecologista. Ses Covetes han recuperat a la fi l'estat natural que els pertocava. Una fita que pertoca avui recordar i celebrar.

 

Imatges de les pales, ara fa un any

 

20 anys de lluita i prop de 20 resolucions judicials

Malgrat la llicència era del 1992, les obres no començaren fins el 1994, En poc temps va canviar radicalment la fesomia de Ses Covetes. Es tractava de construir de 13 blocs d’edificis (68 apartaments en total) situats just damunt la platja d’Es Trenc, a primera línia de la mar.

Davant les nombroses irregularitats del projecte i del seu elevat impacte ambiental i paisatgístic, el GOB i el PSM començaren accions jurídiques i ciutadanes per aturar aquesta barbaritat. Al mes d’abril de 1995 les obres s’aturaren per resolució dels tribunals.

Del 1995 ençà són prop de 20 les resolucions judicials que afecten a Ses Covetes, gairebé totes en el mateix sentit, que confirmen la il·legalitats dels apartaments i la protecció estricta de la zona.

Entre les nombroses resolucions judicials cal destacar:

la suspensió de les obres decretades pel TSJB l’any 1995,

les sentències de l’Audiència Nacional i del Tribunal Suprem que ratifiquen la servitud de protecció de 100 m d’amplada a la zona de Ses Covetes

les sentències del TSJB i del TS que anul·len la llicència d’obres els apartaments.

Llegir 898 vegades Darrera modificació el Dijous, 11 Juny 2015 19:03

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.