Dilluns, 03 Març 2014 11:55

03.03.2014. L'Oratori de Portals "en venda" gràcies a la Llei Delgado.

La Llei Delgado preveu que amb un informe de Turisme, el projecte de privatització i de construcció d'un gran restaurant de luxe damunt del penya-segat pugui fer-se realitat malgrat l'oposició veïnal. 

 

 

 

03.03.2014. L'Oratori de Portals "en venda" gràcies a la Llei Delgado.

 

La Llei Delgado preveu que amb un informe de Turisme, el projecte de privatització i de construcció d'un gran restaurant de luxe damunt del penya-segat pugui fer-se realitat malgrat l'oposició veïnal.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

L'amenaça sobre l'Oratori de portals, és un exemple de la perversió amb la que actua la Llei Delgado i demostra clarament que les intencions de la Llei del Turisme, no són turístiques sinó donar la possibilitat de fer urbanisme a la carta de l'especulació, per damunt fins i tot, de les competències urbanístiques municipals, sotmetent el territori als interessos "turístics" en aquest cas de l'església, la qual cosa fa del cas, un cas concret, singular i certament sorprenent.

 

La "interpretació" a la carta de la Llei i la destrossa del paisatge

 

L'obisbat, ha presentat un projecte a l'Ajuntament de Calvià, a l'empara del que ells entenen que permet la Llei del Turisme. Així sota el nom de "Projecte de reconstrucció de restaurant i canvi d'ús de l'actual a religiós", presenten un projecte de construcció d'un nou edifici, en una ubicació totalment diferent a l'original dins de la parcel·la, anant just a la vorera del penya-segat.

 

 

 

Simulació impacte nova edificació i situació actual

 

I ho fan a l'empara de la disposició addicional quarta de la Llei 8/2012 del Turisme que preveu la modernització d'establiments turístics existents que, previ informe de Turisme, hauran de ser obligatòriament autoritzats (llicència municipal) per l'Ajuntament eximint-los de complir els paràmetres d'ordenació urbanística municipals corresponents.

 

Així, des de l'església, interpreten que la modernització del restaurant existent pot entendre's com la construcció d'un nou restaurant, ampliant superfície i deixant l'actual per a usos religiosos.

 

Així, malgrat l'oposició veïnal i independentment del que preveu el planejament municipal, Turisme pot autoritzar la construcció d'aquest nou restaurant i el seu ús per a interessos privats, en aquest cas de l'església.

 

Oposició i mobilització veïnal

El GOB se suma a les iniciatives veïnals per demanar la protecció d'aquest entorn i la preservació dels usos actuals amb vocació pública que entenem que haurien de tenir uns terrenys qualificats actualment pel planejament com EQ-RS, això és equipament comunitari singular (esglésies) en situació urbana.

 

 

 

 

Llegir 1041 vegades Darrera modificació el Dijous, 09 Juliol 2015 13:13

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.