Dimecres, 03 abril 2013 01:00

03/04/2013. GOB i PSM-ENTESA celebren l'èxit de la lluita social ecologista de Ses Covetes

Després de quasi 20 anys de litigi i gràcies a la implicació, suport i constància de moltes persones i col·lectius, comença la demolició dels apartaments de Ses Covetes

03/04/2013. GOB i PSM-ENTESA celebren l'èxit de la lluita social ecologista de Ses Covetes

Després de quasi 20 anys de litigi i gràcies a la implicació, suport i constància de moltes persones i col·lectius, comença la demolició dels apartaments de Ses Covetes

_________________________________________________________________________________________

 

Membres del GOB i del PSM-ENTESA s'uneixen avui per a celebrar conjuntament el punt i final de la lluita de ses Covetes amb l'inici de la demolició. Conjuntament volen recordar les persones i col•lectius que varen fer costat a aquesta lluita social ecologista que s'ha convertit en un referent de mobilització social per a la protecció pel territori.

 

Després de gairebé 20 anys de lluita arriba el punt i final

Malgrat la llicència era del 1992, les obres no començaren fins el 1994, En poc temps va canviar radicalment la fesomia de Ses Covetes. Es tractava de construir de 13 blocs d’edificis (68 apartaments en total) situats just damunt la platja d’Es Trenc, a primera línia de la mar.

Davant les nombroses irregularitats del projecte i del seu elevat impacte ambiental i paisatgístic, el GOB i el PSM començaren accions jurídiques i ciutadanes per aturar aquesta barbaritat. Al mes d’abril de 1995 les obres s’aturaren per resolució dels tribunals.

Aleshores havia començat una dura batalla jurídica entre el Consistori de Campos i una empresa immobiliària per una banda, i el GOB i el PSM per l’altre.

 

Prop de 20 resolucions judicials

Del 1995 ençà són prop de 20 les resolucions judicials que afecten a Ses Covetes, gairebé totes en el mateix sentit, que confirmen la il·legalitats dels apartaments i la protecció estricta de la zona.

Entre les nombroses resolucions judicials cal destacar:

 la suspensió de les obres decretades pel TSJB l’any 1995,

 les sentències de l’Audiència Nacional i del Tribunal Suprem que ratifiquen la servitud de protecció de 100 m d’amplada a la zona de Ses Covetes

 les sentències del TSJB i del TS que anul·len la llicència d’obres els apartaments.

 

 

Satisfacció i agraïments

Avui, estam tots de celebració pel que suposa l'inici de la fi d'aquest llarg conflicte. Volem manifestar el nostre agraïment a totes les persones que al seu dia varen aportar doblers per poder fer front a l’aval bancari per aturar les obres.

Per últim volem deixar constància del fet substancial que ha permès arribar fins aquí i ha estat la tasca extraordinària duta a termes pels nostres missers. La seva competència i la seva constància han estat claus.

 

Llegir 1232 vegades Darrera modificació el Divendres, 19 Juny 2015 18:12

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.