Dimarts, 04 Setembre 2012 13:51

04/09/2012. Organitzacions internacionals donen suport a la lluita contra el macrohotel de sa Ràpita.


La Fundació Global Nature i Surfrider Foundation Europe, fan seves les reivindicacions per protegir l'entorn de la zona húmida d'importància internacional d'Es Salobrar i el sistema dunar de s'arenal de sa Ràpita.

 

04/09/2012. Organitzacions internacionals donen suport a la lluita contra el macrohotel de sa Ràpita.

Fundació Global Nature i Surfrider Foundation Europe, fan seves les reivindicacions per protegir l'entorn de la zona húmida d'importància internacional d'Es Salobrar i el sistema dunar de s'arenal de sa Ràpita.

_________________________________________________________________________________________

La Fundació Global Nature és una organització privada no lucrativa ,així com independent i internacional per a la protecció de la naturalesa i el mediambient , registrada per l'Administració de Justícia de Berlín. La Seu es troba en Radolfzell en el Llac Constança, Alemanya. Des de 2003, La Fundació Global Nature es troba també a Bonn, Alemanya. La Fundació Global Nature va ser fundada en la primavera de 1998 amb l'objectiu de preservar la naturalesa i el mediambient així com els animals. El 1998 la Fundació Global Nature va llançar la Xarxa "Living Lakes", una xarxa global d'organitzacions relacionades amb el mediambient l'objectiu del qual era la defensa dels llacs i les zones humides de tot el planeta.

 

La Fundació Global Nature va emetre, el mes de juny, un comunicat contrari al projecte de sa Ràpita, fent-se ressò de la mobilització local contra el projecte.

http://www.globalnature.org/13811/HOME/Presse/02_vorlage.asp?newsid=1545&newsrefid=11092&row=0&newsrefaddcoid=&nafrom=&nato=

Arrel d'això, la notícia va ser publicada en diversos mitjans, blogs i revistes internacionals vinculades al món de la conservació.:

http://globalmagazin.com/home/

https://unternehmensnews.wordpress.com

http://www.dvz24.net

 

 

Surfrider Foundation Europe és una associació sense ànim de lucre dirigida a la defensa, salvaguarda, valorització i gestió sostenible del mar, del litoral.

Avui mateix, Surfrider Foundation Europe publica el seu primer informe Guardacostas que estableix una cartografia de les amenaces i agressions que sofreix actualment el litoral europeu, entre els quals hi figura l'amenaça del projecte de sa Ràpita.

Surfrider està present així en la campanya Salvem sa Ràpita a la que dona suport logístic, metodològic, jurídic, científic i mediàtic. Mitjançant aquest informe Surfrider Foundation Europe, destaquen els casos que tracten de l'artificializació de la costa. La zona SUD ATLÀNTIC és l'exemple concret d'aquesta observació amb tres casos sobre quatre que plasmen la manques de l'actual Llei de Costes: La creació d'un port exterior (Euskadi, Passatges) Dragatge il·legal en el riu Obri (Euskadi, Getxo) Construcció d'un hotel gegant al costat de la platja de sa Ràpita i es Trenc (Illes Balears, Mallorca).

Per a més informació i per a llegir l'informe complet, consulta la pàgina web del programa GUARDACOSTAS:

www.losguardacostas.com

(pàg. 43: Mallorca; sa Ràpita)

 

 

Llegir 1348 vegades Darrera modificació el Dimarts, 23 Juny 2015 21:15

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.