Dimarts, 05 Març 2013 00:00

05/03/2013. El GOB, amb la col·laboració de Miquel Barceló, presenta a Mallorca i a Berlín una campanya de denúncia sobre les amenaces ambientals de Mallorca

Mallorca Blackout, és el nom de l'audiovisual que l'entitat ecologista presenta a la prèvia de la ITB, per donar el sus a una campanya internacional de denúncia i de recerca de suport contra les agressions territorials del Govern Bauzá

05/03/2013. El GOB, amb la col·laboració de Miquel Barceló, presenta a Mallorca i a Berlín una campanya de denúncia sobre les amenaces ambientals de Mallorca

Mallorca Blackout, és el nom de l'audiovisual que l'entitat ecologista presenta a la prèvia de la ITB, per donar el sus a una campanya internacional de denúncia i de recerca de suport contra les agressions territorials del Govern Bauzá

_________________________________________________________________________________________


El GOB presenta a Berlín, en motiu de la ITB - la fira més important de turisme - una campanya internacional de denúncia contra la política d'agressions territorials del Govern Bauzà que amenaça el futur de Mallorca. Per fer-ho compta amb un suport d'excepció: l'artista Miquel Barceló. La campanya pretén aconseguir el suport dels turistes i amants de Mallorca per reivindicar les bases per a un nou model turístic i territorial que garanteixi el futur de Mallorca i que ha de passar necessàriament per la conservació.

 

Perquè aquesta campanya

Amb el muntage de Miquel Barceló, Mallorca Blackout, el GOB pretén fer arribar les amenaces que es deriven de les polítiques impulsades pel Govern Bauzà amb l'excusa perversa de la crisi actual, la necessitat de generar llocs de feina i d'impulsar noves infraestructures per atraure “turisme de qualitat”. Aquestes polítiques nefastes impliquen una desprotecció sistemàtica del territori amb noves iniciatives legislatives que desregulen els usos del sòl,  s'impulsen projectes singulars de grans dimensions en espais sensibles mediambientalment i es retallen les proteccions als espais naturals obrint-los a noves activitats econòmiques incompatibles amb la seva conservació.
En què consisteix la campanya

Aquesta destrucció territorial perjudica de forma notable el propi producte turístic i el GOB pretén, amb aquesta campanya de denúncia, posar també a l'abast de potencials turistes i visitants de l'illa la possibilitat d'implicar-se en la preservació del futur de Mallorca, que passa necessàriament per la conservació.

Per fer-ho el GOB ha habilitat el web www.mallorcablackout.org que pretén esdevenir un espai on trobar informació en diversos idiomes sobre el perquè de la campanya, quines són les principals agressions, quines són les propostes i actuacions del GOB i en el qual es possibiliten diferents maneres d'implicar-se en la lluita pel futur de Mallorca.

 

Perquè a Berlín

El GOB presenta aquesta campanya a Berlín, un dia abans de l'inici d'una de les fires turístiques més importants, per poder donar a conèixer a diferents actors de l'àmbit turístic interessats en Mallorca (operadors turístics, premsa internacional, turistes potencials, polítics alemanys i entitats afins) la realitat  de la crisi ecològica i econòmica a Mallorca. La campanya alerta sobre les amenaces actuals i estableix la possibilitat d'implicar-se directament en la construcció d'alternatives de futur basades en la conservació del nostre patrimoni natural, paisatgístic i cultural.

Per aquest motiu, Macià Blàzquez, Gerald Hau i Margalida Ramis han viatjat a Berlín per oferir avui mateix una roda de premsa a la seu de la Deutsche Umwelthilfe, i seran presents els propers dies a la fira fent contactes amb diversos representants del món turístic.


Més informació: #mallorcablackout (març 2013)
Dossier de premsa de la campanya internacional del GOB amb el suport de l'artista Miquel Barceló, que denúncia la política d'agressions territorials del Govern Bauzà que amenaça el futur de Mallorca. La campanya pretén aconseguir el suport dels turistes i amants de Mallorca per reivindicar les bases per a un nou model turístic i territorial que garanteixi el futur de Mallorca i que ha de passar necessàriament per la conservació.


Llegir 3027 vegades Darrera modificació el Dimarts, 05 Març 2013 19:38

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.