Dilluns, 31 Agost 2015 13:48

El GOB alerta de les intencions de l'Ajuntament d'Escorca de construir un aparcament de 200 places a Cala Tuent .

El GOB denuncia l'actual massificació i descontrol a la Cala i adverteix que un aparcament que indueixi més afluència de persones no és la solució.

Cala Tuent pateix els mesos d'estiu una important massificació i descontrol d'usuaris que arriben per carretera i per mar col·lapsant la platja i molt sovint posant en perill la conservació d'aquest espai: barques taxi que descarreguen prop de 100 persones diàries, empreses de barques (golondrines) que ofereixen l'excursió a cala Tuent i que descarreguen dos cops al dia sense respectar la distància de les boies; festes al vespre amb muntatge de carpes i serveis privats de copes; incivisme, etc.

 

Cala Tuent és idò un punt fràgil sense cap tipus de control que va degradant l'espai. Ara, l'Ajuntament té la idea de construir-hi un aparcament de 200 cotxes que induiria encara més afluència de gent en un espai ja saturat.

Plànol amb un cercle que indica on es preveu construir l'aparcament.

 

L'aparcament implicaria l'expropiació d'un 15.000m2 en una zona d'alta protecció (ANEI) i tendria com a previsibles conseqüències la futura creació de serveis, oferta turística, etc,

 

La notícia ja ha creat oposició entre els veïns de la zona que s'han mobilitzat per intentar fer canviar d'opinió a l'Ajuntament i cercar solucions al descontrol de cala Tuent.

 

Sense cap tipus de control i en perill

Per altra banda, veïns de la zona denuncien que moltes nits s'hi desenvolupen festes privades a la platja sense cap tipus de permís i que deixen la platja en un estat lamentable i que malgrat que s'ha denunciat en diverses ocasions, ni l'Ajuntament i cap autoritat fa cap passa per a aturar-es ni preveure-les. En algunes d'elles s'han arribat a utilitzar torxes amb l'evident perill i risc de generar un incendi de grans magnituds.

 

El GOB exigeix informació en relació a l'aparcament previst i l'estudi d'alternatives que possibilitin un control sobre l'afluència i les activitats que es duen a terme a la platja, en comptes de solucions que n'incentivin l'ús.

 

Llegir 1059 vegades Darrera modificació el Divendres, 04 Setembre 2015 14:11

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.