Dissabte, 21 Mai 2016 16:25

El GOB demana a Demarcació de Costes que no s’atorguin les autoritzacions d'instal·lacions de platges sol·licitades enguany.

El GOB demana a  Demarcació de Costes que no s’atorguin les autoritzacions d'instal·lacions de platges sol·licitades enguany. Son Bauló 2016

El GOB ha detectat que el procediment d'autorització no compleix el reglament de Costes i això podria significar una situació de prevaricació administrativa.

Després de veure publicades al BOIB les nombroses sol·licituds efectuades per particulars i societats mercantils davant la Demarcació de Costes referents a ocupacions, instal·lacions i activitats de serveis de temporada sobre les platges i costes de les Illes Balears, per més d'una temporada, des del GOB vàrem posar en coneixement a l’administració de Costes presumptes irregularitats de la seva tramitació i posterior autorització.

Concretament es va fer arribar un escrit a Costes, en el que es va fer observar com s’incompleix el previst al punt primer de l’article 155 del Reglament General de Costes, el qual prescriu que, quan es tracta d’activitats de serveis, s’han de respectar els principis de publicitat, imparcialitat, transparència i concurrència pública, i que per això s’hauria de convocar un concurs amb la forma prevista a l’article 158 del mateix Reglament general de Costes, i no atorgar-se directament al sol·licitant.

De totes formes el més sorprenent es que anualment s’autoritzin centenars d’ocupacions i activitats a particulars contravenint el disposat a l’article 113.8 de l’actual Reglament de costes i l’ article 111.8 de l’anterior reglament on s’especifica que solament es poden autoritzar serveis de temporada en les platges en els casos que els Ajuntaments no hagin fet les seves peticions en termini i forma correctes.

Aquesta situació de presumpte actuació irregular sembla que ha estat així des de la llei de Costes de 1988. El cas és que ara l'hem poguda detectar gràcies a que, d'acord amb el nou Reglament de costes, aquest tipus d’activitats i instal·lacions s’han de posar a informació pública quan la sol·licitud de la seva durada sigui superior a una temporada.

Es per això que hem sol·licitat a la Demarcació de Costes que no s’atorguin les autoritzacions sol·licitades al no seguir-se els procediments previstos en el Reglament General de Costes, ja que el seu atorgament podria significar una clara actuació de prevaricació administrativa en incomplir-se l’article 53 de la de Costes i els articles 113, 155 i 158 del Reglament General de Costes.

Aquestes actuacions suposadament irregulars que practica la Demarcació de Costes des de l’any 1988 les hem vistes una vegada analitzada la Llei i el seu Reglament per a la recerca d’argumentacions jurídics que poguessin impedir la pretesa instal·lació dels quioscs de Son Serra promoguts per l’Ajuntament de Santa Margalida. 

Llegir 2438 vegades Darrera modificació el Dissabte, 21 Mai 2016 16:38

festedelgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.