Dilluns, 18 Mai 2015 03:02

El GOB denuncia que la “reforma” de Portals amaga una ampliació que afectarà molt negativament la platja de la capella de Portals

El GOB va presentar divendres al·legacions al projecte de Portals.

 

 

El GOB va presentar divendres passat al·legacions al projecte de suposada “reforma” del Port de Portals. La reforma amaga una ampliació a la part exterior del contradic per a 12 embarcacions d’eslores de 40 metres.

El GOB, adverteix que el projecte no s'acompanya de la corresponent Avaluació d'Impacte Ambiental, incomplint així la Llei 11/2006 de 14 de setembre, d’avaluacions d’impacte ambiental i avaluacions ambientals estratègiques a les Illes Balears.

 

 

Més pressió sobre l’entorn

L'increment del nombre d'amarraments significarà una major pressió sobre un entorn que ja pateix, a hores d'ara, una pressió ambiental.

La “reforma” implica un increment de l'edificabilitat dins de la concessió del Domini Públic Marítim i Terrestre front a la platja d'ús públic de la Capella de Portals.

 

Contaminació de les aigües

La presència de noves embarcacions de grans eslores front de la platja d'ús públic de la capella de portals, provocarà necessàriament una disminució de la qualitat de l'aigua. El vessament de contaminants des de les embarcacions i les instal·lacions portuàries (olis, combustible, residus sòlids, detergents, puntures, etc) acabaran afectant aquesta zona de bany.

 

Canvis en la dinàmica litoral

L'increment del nombre d'amarraments augmentant la zona exterior del contradic, afectarà directa i negativament la dinàmica litoral de la platja de manera que es podrien provocar canvis significatius en la sedimentació i per tant en la configuració de la pròpia platja.

 

 

induïren o consentiren els fets descrits. 

 
 
Llegir 1070 vegades Darrera modificació el Dimecres, 10 Juny 2015 18:20

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.