Dijous, 26 Mai 2016 09:36

El GOB felicita al departament de Territori del Consell per l'impuls de l'Agència de Disciplina Urbanística.

Un impuls imprescindible i urgent per a l'aplicació de la disciplina urbanística.

 

El GOB felicita al Departament de Territori del Consell de Mallorca, per l'impuls clar i decidit de l'actuació de l'Agència de Disciplina Urbanística. Per primer cop, l'ADU disposarà d'un pla d'inspecció i actuarà de manera coordinada amb la direcció insular de territori i la fiscalia per actuar de manera immediata sobre les infraccions urbanístiques al sòl rústic i la denúncia davant qualsevol indici de delicte contra l'ordenació del territori.

La disciplina urbanística en mans dels ajuntaments, ha demostrat ser una eina ineficaç per actuar contra les il·legalitats. És més, molt sovint, els ajuntaments han vist com això es convertia en una «cartera de favors» amb molt de rèdit polític. Per aquest motiu, fa molts d'anys que el GOB demanava que existís un òrgan supramunicipal que exercís les competències en disciplina.

Fa cinc anys es va crear l'Agència de Disciplina Urbanística, però ha costat molt que els Ajuntaments accedissin a cedir-li les competències en disciplina. Ara sembla que evident que aquest és el camí. La dotació de recursos a l'Agència i la planificació i protocolarització clara per a la tramitació dels expedients i sobre les actuacions de l'agència és imprescindible per abordar de manera definitiva i amb resultats la indisciplina i acabar definitivament amb la impunitat contra les infraccions o els delictes contra el territori i també, amb el « els ulls grossos» que molts ajuntament, per por de perdre «la cartera de favors polítics» , han estat fent durant anys malgrat ser conscients que això podia representar un cas de prevaricació per omissió en les actuacions de les seves responsabilitats competencials en disciplina urbanística.

Estam convençuts que aquest impuls tendrà efectes significatius sobre els casos d'infraccions ja comeses, però també, en relació al fet que es generalitzi el convenciment social que les infraccions en matèria de disciplina es paguen.

Animam als ajuntaments a adherir-se a l'Agència per tal de poder enfortir aquest òrgan de control supramunicipal i cedir-li les competències que massa sovint, els ajuntament, no han volgut o pogut exercir.  

Llegir 2199 vegades

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.