Dilluns, 24 abril 2017 13:32

El GOB recorda a l'Ajuntament d'Artà que la delimitació de la Illeta Molí de'n Regalat està pendent de resolució per part de la justícia

El GOB considera poc assenyat que l'Ajuntament d'Artà pretengui incorporar a les seves NNSS una delimitació del Ministeri que ha estat recorreguda als jutjats per part de la promotora i que per tant, no es ferma

 

 

La protecció davant de la urbanització i edificació de 18 xalets a la illeta de Molí den Regalat, ha estat i és des de fa molts d'anys, motiu de reivindicació per part del GOB.

L'Ajuntament d'Artà, pretén dur al ple d'avui l'esmena de deficiències de l'adaptació de les normes al Pla Territorial de Mallorca en relació a la illeta de Molí den Regalat, àmbit que va quedar suspès a l'espera de la delimitació definitiva de la partió del domini públic marítimo-terrestre.

El 22 de juny de 2016 el Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente va aprovar i notifica al GOB la resolució definitiva de la modificació de la ribera de la mar i modificació del límit de la zona de servitud de protecció, en el tram de la Illeta Molí den Regalat. a favor del que han defensat sempre el GOB, Alternativa per Artà i l'Associació de Veïnats de Montferrutx de la Colònia de Sant Pere. Així, el Ministeri va resoldre aprovar la modificació de la zona de servitud a 100m tal i com nosaltres reivindicàvem.

Això no obstant, la promotora va presentar un recurs contra l'aprovació d'aquesta Ordre Ministerial. Un recurs al qual el GOB s'ha personat.

Per tant, des del GOB i atenent a les implicacions que pot comportar en relació a les possibilitats edificatòries del tram de la illeta no afectat per la servitud de protecció, consideram convenient i prudent que l'Ajuntament no faci cap passa, abans de tenir una sentència ferma en relació a la partió per les conseqüències que això podria ocasionar a l'interès públic de preservació d'aquest espai.

Més enllà d'aquesta resolució encara no definitiva, el GOB segueix apostant per la protecció íntegra de la Illeta Molí den Regalat i anima a l'Ajuntament a aprofitar la resolució Ministerial, quan aquesta sigiui definitiva, per valorar les opcions i fórmules que podrien possibilitar la protecció íntegra d'aques emblemàtic espai.

Les conseqüències urbanístiques de la resolució del recurs són prou importants com perquè l'Ajuntament actuï amb prudència davant la possibilitat de que la Illeta s'acabi urbanitzant tota o en part.

Des del GOB consideram que l'Ajuntament ha de valorar totes les possibilitats per garantir la protecció del 100% de la Illeta de Molí den Regalat.

Llegir 594 vegades Darrera modificació el Dimarts, 25 abril 2017 12:37

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.