Dijous, 09 abril 2015 12:02

El GOB torna a al·legar contra la planta asfàltica de Son Corb (Sineu)

Denunciam que des de 2011 es pretén legalitzar una activitat situada il·legalment en sòl rústic a Llucmajor, canviant la seva ubicació i aprofitant la pedrera de Son Corb, afectant així un espai ja molt degradat.

 

Els arguments exposats en les al·legacions, tenen en compte, per una banda l'afectació que l'activitat de la pedrera, juntament amb la de Son Corpet i Son Xibel·li i a la que s'haurien de sumar les afeccions derivades de l'activitat de la producció d'asfalt, tenen ja sobre l'entorn (ambiental i paisatgístic) i les persones (pèrdua de valor de les propietats, minva de la qualitat de l’aire (pols), renous i vibracions, crulls a cases, aljubs i cisternes, pèrdua de valor agrícola i ramader, trànsit de camions, pèrdua de tranquil·litat, perjudicis en les collites per la pols que genera l'activitat).

Les al·legacions consideren també altres aspectes vinculats a la impossibilitat de garantir l'accés per als vehicles necessaris de gran tonatge i la degradació dels camins públics per a desenvolupar aquesta activitat complementària a l'actual activitat d'extracció.

Insistim a més, com ja es va al·legar al 2011, que hi ha un argument de caire jurídic insalvable i és la pretensió de fer constar aquesta activitat com a "Establiment de benefici" incomplint així la Llei Estatal de Mines, per la qual cosa estaríem davant un frau de llei.

 
Llegir 798 vegades Darrera modificació el Dimecres, 10 Juny 2015 18:59

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.