Dimecres, 08 Març 2017 13:35

ITB Berlin. GOB i Global Nature Fund alerten dels efectes negatius de la saturació turística a les Illes

Els ecologistes, que treballen des de fa anys conjuntament, aprofiten l'oportunitat que representa la ITB per llançar un comunicat als mitjans alemanys posant damunt de la taula la problemàtica de la saturació turística que pateixen les Illes

En motiu de l'inici de la fira turística de Berlín, la Global Nature Fund i el GOB, llancen un missatge als mitjans alemanys, per tal d'advertir sobre la problemàtica de la saturació turística i els efectes negatius derivats pel medi ambient i pel territori.

Després d'haver patit una temporada turística de saturació i davant la més que probable realitat de que es repeteixi aquest proper any, ambdues entitats volen fer arribar al mercat alemany la preocupació per les conseqüències negatives que aquesta realitat està provocant a la Illa: processos de gentrificació a la Ciutat, fondejos incontrolats d'embarcacions arreu del litorial, plages massificades, invasió de cotxes de lloguer a les carreteres també saturades, escassesa de recursos hídrics, la problemàtica de la incineració de residus, la saturació en espais naturals protegits o especialment sensibles impedint processos de recuperació natural i amenaçant la biodiversitat, problemàtica de depuració de les aigües, especulació del mercat immobiliari amb el lloguer turístic d'habitatges, etc.

Gerald Hau, portaveu Internacional del GOB, assegura que «el turista alemany desconeix els efectes negatius que la massificació turística està provocant i que és important que en prengui consciència perquè és un turista sensible a la conservació els recursos naturals de les illes»

Així el missatge que les entitats ecologistes faran arribar a la ITB de Berlín és que cal posar límits al turisme que reben les illes per tal de no morir d'èxit i no caure en una degradació ambiental, social i territorial cap a la que ens veim abocats. Ara mateix, Mallorca concretament, amb poc més d'un milió d'habitants, han rebut aquest passat any 2016 més de 26 milions de passatgers al llarg de l'any. Cal abordar qüestions com la capacitat de càrrega del territori i els espais naturals, per tal de ser capaços de garantir la seva conservació de cara a futur.

 

Llegir 1431 vegades Darrera modificació el Dimecres, 08 Març 2017 14:39

festedelgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.